Actualitate

Mai mulți angajați de la Spitalul Colentina au fost confirmați cu COVID-19

19 membrii ai personalului Spitalului Colentina au fost infectați cu noul coronavirus și au fost internați.

Advertisment
Advertisement

Pandemia de COVID-19 continuă să facă pagube în sistemul medical din România. Lipsa echipamentelor și a testelor, una din principalele probleme, a început să fie rezolvată.

Totuși, se pare că lipsa personalului ar putea deveni una dintre problemele importante. Numărul cadrelor medicale infectate cu virusul SARC-CoV-2 a sărit de 1 000 și este în continuă creștere. Cei mai mulți sunt de la spitalele din Suceava și București.

Advertisment

Situația angajaților confirmați cu COVID-19

Numărul angajaților de la Spitalul Colentina infectați cu coronavirus a ajuns la 19. Dintre aceștia, 16 sunt cadre medicale. Toți cei 19 au fost internați în aceeași unitate medicală și nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Advertisment

Situația este una dificilă, în condițiile în care Spitalul Colentina este unul suport pentru pacienții infectați cu coronavirus. Reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) au declarat că au fost testați 300 de angajați ai spitalului în ultimele 24 de ore.

Acești angajați au fost implicați într-un mod sau altul în tratarea bolnavilor de COVID-19. Astfel, s-a ajuns la concluzia că 16 cadre medicale și 3 membri ai personalului tehnic, economic, social și administrativ au fost depistați pozitiv. Cazurile au fost transmise către Direcția de Sănătate Publică, iar pacienții sunt internați la Spitalul Clinic Colentina.

După depistarea acestor cazuri, în cadrul unității medicale a fost demarată o anchetă epidemiologică. Testarea angajaților din spital va continua, întrucât probabilitatea ca mai mulți angajați să fie infectați este una destul de ridicată.

Spitalul Colentina este unul foarte important în lupta cu pandemia provocată de noul coronavirus. Acesta dispune de 445 de paturi în acest sens, iar 31 se află în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Ce se întâmplă în alte spitale

O altă informație se referă la infectarea cu coronavirus a unei infirmiere de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București. Aceasta ar fi fost depistată pozitiv în urma testului pentru SARS-CoV-2 și se află internată la Spitalul ,,Victor Babeș’’.

Tot reprezentanții ASSMB au declarat că infirmiera nu s-a infectat în timpul programului de lucru, ci este vorba de o transmitere intrafamilială.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ,,Dr. Victor Babeș’’, s-ar părea că numărul cadrelor medicale infectate ar fi scăzut. În acest moment, mai există doar 34 de membri ai personalului medical în această situație și niciunul nu prezintă simptome asociate.

Advertisment
Advertisment