Actualitate

Ludovic Orban îi roagă pe români să se protejeze de coronavirus

Premierul Ludovic Orban i-a rugat pe români să se protejeze în fața virusului.

A făcut un apel la română să se protejeze cât mai bine în fața virusului. Ludovic Orban a vorbit despre situația critică în care se află țara noastră.

Ludovic Orban îi roagă pe români să se protejeze de coronavirus

Premierul României este încrezător în restricțiile care sunt în țara noastră și spune că cea mai bună măsură rămâne protecția. Doar așa, spune el, virusul nu se va mai răspândi. „Odată cu prelungirea stării de alertă, începând cu 15 octombrie, am introdus niște reglementări care se aplică în condițiile depășirii unor indici de răspândire a virusului. 1 la mie, 1,5 la mie, 3 la mie. Vrem să vedem măsura în care aceste reguli pe care le-am stabilit generează efecte de reducere a pandemiei. Ne așteptăm să apară astfel de efecte.

Mesajul pe care îl transmit. Cea mai bună formă de protecție împotriva virusului este respectarea de către fiecare cetățean a măsurilor de protecție sanitară. Dacă oamenii respectă aceste măsuri, nu vom fi obligați să luăm alte măsuri de restricții. Noi ne dorim ca economia să funcționeze normal. Ca toate companiile să-și desfășoare activitatea în condiții cât mai aproape de normalitate, ca oamenii să aibă locuri de muncă (…)”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu dorim să luăm nicio măsură de restricție suplimentară”

Potrivit cancan.ro, Orban a menționat că speră ca autoritățile să nu fie nevoite să mai introducă și alte restricții.

„Nu dorim să luăm nicio măsură de restricție suplimentară, iar dacă oamenii vor înțelege și vor respecta cu strictețe aceste măsuri simple de protecție sanitară, precum portul măștii, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea aglomerației, putem opri creșterea numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban.

 

Tags

Close