Actualitate

Larisa Iordache a trăit un coșmar! Cum era să își piardă un rinichi? „Mi-a fost foarte rău, am…”

Larisa Iordache mărturisește că a trăit un coșmar, când a aflat că a fost la doar un pas de a-și pierde un rinichi. Cum se simte acum?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Larisa Iordache este una dintre cele mai bune gimnaste din România, însă a decis să își încheie cariera în ciuda vârstei fragede pe care o are. Acum, ea antrenează mai mulți copii la clubul Dinamo și este fericită și împlinită. Cu toate acestea, bucuria ei a fost știrbită, la un moment dat, când i s-a spus că ar putea să își piardă un rinichi. Acum, Larisa Iordache a vorbit deschis despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat, dar și cum a reușit să le depășească.

A avut o carieră plină de performanțe, dar și de dureri, accidentări și operații. Ultima problemă de sănătate pe care a avut-o era să o lase fără un rinichi, din cauza unei pietre. Chiar dacă durerile persistau şi erau din ce în ce mai mari, sportiva a amânat să meargă la medic. Într-un final, a ajuns la spital şi specialiștii au trimis-o de urgență în sala de operație, acolo unde i-a expus toate riscurile, printre care și cel de a rămâne fără un rinichi.

Advertisment

Larisa Iordache a trăit un coșmar! Cum era să își piardă un rinichi?

„Am avut o piatră destul de măricică. În 2021, am concurat la Europene cu criză renală. Am făcut o infecție destul de mare, chiar mi-a zis doctorul de la Basel că dacă mai continuam o oră sau două să concurez aș fi putut să-mi pierd rinichiul. Am avut foarte mare noroc.

Advertisment

Anul trecut, mi-a trecut criza, am luat antibiotice. Mi-au spus medicii că am o piatră, dar nu aveau cum să intre acolo. Era o infecție prea mare, punga aia se putea sparge și pierdeam rinichiul. Mi-au zis doctorii că mă pot duce după tratament să-mi fac intervenția în România. N-am mai luat în considerare părerea medicului, am ignorat sfatul. M-am pregătit pentru Jocurile Olimpice, iar după aia am încercat să remediez problema de la gleznă, să concurez la Mondiale…

N-am putut concura la Mondiale, apoi au început ușor durerile la rinichi să-mi dea câte un semn. Dar erau dureri suportabile, luam antibiotic cinci zile, îmi treceau, eram superok. Dar anul acesta a fost foarte frig și am făcut o criză. Nu am vrut să merg la medic, nu-mi prea place prin spitale. Doar că aveam dureri foarte mari, trebuia să merg.

Eram speriată, nu eram pregătită psihic. Am început să plâng. După operație, mi-a fost foarte rău, am vomitat încontinuu. Medicul a fost foarte mulțumit. Mi-a pus un stent o lună, să pot elimina infecția. Piatra s-a spart, am eliminat-o și acum sunt foarte ok”, a declarat Larisa Iordache, pentru gsp.ro.

Advertisment
Advertisment