Actualitateinfo

Klaus Iohannis se va vaccina public pe 15 ianuarie 2021

După Raed Arafat a venit și rândul lui Klaus Iohannis să se vaccineze. Acest lucru se va întâmpla vineri, pe 15 ianuarie 2021.

Odată cu începerea celei de-a doua campanii de vaccinare, Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina vineri, 15 ianuarie 2021.

Klaus Iohannis se va vaccina public pe 15 ianuarie 2021

A declarat că nu s-a vaccinat până acum, pentru că „nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față”. Acum, Klaus Iohannis a anunțat că va fi imunizat vineri, 15 ianuarie 2021.

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical.”, a spus președintele. Mai mult decât, președintele a spus că în acest moment e mulțumit de modul în care s-a desfășurat până acum campania de vaccinare.

„Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8. Ceea ce nu e rău de loc”, a declarat Klaus Iohannis. Totodată, Klaus Iohannis a spus că nu susține introducerea unui certificat european pentru cei vaccinați, cum vor grecii.

Au fost vaccinate 125.000 de cadre medicale din 160.000

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, se vor vaccina aproximativ 70-80% din angajații sistemului medical.

„Nu am să spun un procent de refuz. Atunci când vorbim de numărul de persoane vaccinate, circa 125.190, din datele din ziua precedentă, vorbim de persoane care au fost eligibile pentru vaccinare. Adică persoane care nu trecuseră prin infecţie, care nu aveau contraindicaţii. Care nu erau în izolare la domiciliu pentru că se aflau în cursul evoluţiei bolii. Pot să spun că avem 125.000 de persoane vaccinate dintr-un număr de 160000 de angajaţi în sistemul medical”, spune Valeriu Gheorghiţă. El mai spune că procentul de persoane vaccinate din personalul medical va ajunge la 70-80%.

 

Tags