Actualitate

Klaus Iohannis, mesaj tăios pentru Vladimir Putin! Președintele României lansează acuzații dure

Klaus Iohannis a transmis un mesaj tăios pentru Vladimir Putin și, implicit, pentru armata rusă. Ce acuzații lansează Președintele României?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni membrii Invictus România, o serie de sportivi militari car vor participa în curând la Invictus Games, competiție organizată în orașul Haga, din Olanda. Șeful statului a vorbit cu aceștia despre situația din Ucraina, care se desfășoară într-un mod crud de mai bine de o lună și a lansat o serie de acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin și, implicit, a armatei ruse.

Klaus Iohannis a mărturisit că imaginile pe care le-a văzut din Ucraina prezintă adevărate orori. De altfel, a transmis că persoanele care au ucis civili au înfăptuit crime de război și, din acest motiv, trebuiesc trase la răspundere.

Advertisment

Klaus Iohannis, mesaj tăios pentru Vladimir Putin! Președintele României lansează acuzații dure

„Am dorit să vă întâlnesc înainte de plecarea dumneavoastră la Jocurile Invictus, care se vor desfășura în curând la Haga, pentru a vă transmite personal aprecierea pentru sacrificiile făcute, pentru exemplul de curaj, demnitate și loialitate față de țară.

Advertisment

Competiția la care urmează să participați înseamnă mult mai mult decât o serie de întreceri sportive. Reprezintă o dovadă de tărie și stăruință în fața traumelor fizice și psihice pe care le-ați înfruntat, dar și de încredere că nimic nu poate frânge speranța în viitor.

Rănile militarilor noștri – consecințe dure ale războiului – nu pot fi nicicând vindecate, ele încă dor. În ciuda obstacolelor întâmpinate, ați decis să nu renunțați. Puterea dumneavoastră ne inspiră și aveți deplina noastră prețuire, dumneavoastră și toți militarii, pentru sacrificiile făcute în cursul misiunilor încredințate.

Datorită eroismului militarilor noștri, a credinței lor în valorile naționale, cetățenii români se simt protejați și trăiesc într-o societate sigură. În plus, militarii români contribuie în mod substanțial la consolidarea profilului României în cadrul Alianței Nord-Atlantice și al parteneriatelor din care facem parte.

Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile Federația Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei și zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocități și orori de neimaginat.

Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiția internațională trebuie să îi pedepsească pe toți cei vinovați”, a declarat Klaus Iohannis.

Advertisment
Advertisment