Actualitate

Klaus Iohannis face precizări importante

În urmă ședinței cu premierul Orban și alți miniștri, președintele a venit cu noi informații în contextul pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Klaus Iohannis a participat la o nouă ședința alături de premierul Ludovic Orban, de ministrul de Interne și de cel al Apărării Naționale. La fel ca și în celelalte întâlniri, subiectul a fost cel al pandemiei de coronavirus.

În cadrul discuției, temele de siguanța publică au fost prioritare. În urma ședinței, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă pentru a prezenta concluziile la care au ajuns cei trei.

Advertisment

Precizări importante ale Președintelui României

Iohannis a început discursul prin a evidenția că toate măsurile luate au că scop protejarea sănătății populației. Acesta a subliniat importanța respectării ordinelor aflate în vigoare.

Advertisment

Președintele a explicat că majoritatea românilor au înțeles că este necesar comportamentul responsabil în această perioada. Totuși, el crede că e o problema cu cei care nu se conformează măsurilor adoptate.

Astfel, Iohannis anunță că cei care nu respectă legea vor fi drastic amendați. El a spus că s-au făcut până acum peste 870 000 de controale, acordându-se mai mult de 78 000 de amenzi.

Președintele a subliniat faptul că nu va există niciun fel de toleranță, sancțiunile urmând să fie înăsprite, dacă situația o va cere. Acesta i-a avertizat pe cei care nu respectă regulile că nu vor putea evita în niciun fel sancțiunile. Iohannis va veni cu alte precizări importante după o noua discuție cu premierul.

Iresponsabilitatea a facilitat evoluția virusului

Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime. Numărul de cazuri crește în fiecare zi. România a luat măsuri drastice pentru a stopa răspândirea. Țara se află în izolare totală. Totodată, orașul Suceava a fost introdus în carantină.

Un factor important al acestei evoluții e reprezentat de iresponsabilitatea cetățenilor. Deși autoritățile sfătuiau cetățenii să rămână în case, o mare parte dintre aceștia nu erau de acord.

Multe persoane nu respectau izolarea și alegeau să iasă la plimbare sau să facă diverse activități în aer liber. Chiar și după impunerea izolării, mulți oameni găseau motive absurde de a își părăsi locuințele.

Autoritățile încearcă acum să ia toate măsurile pentru a se asigura că regulile sunt respectate. România e într-o situație de criză, sistemul medical făcând cu greu față acestei pandemii. Până la depășirea ei, măsurile de protecție sunt imperial necesare.

Advertisment
Advertisment