Actualitate

Klaus Iohannis face noi declarații despre ridicarea restricțiilor

Miercuri a avut loc o nouă ședință la Palatul Cotroceni. Acolo au fost hotărâte noile detalii legate de restricțiile care vor urma să fie ridicate după 15 mai.

Advertisment
Advertisement

România a fost luată cu asalt de noul virus, de aceea cei de la conducerea țării au impus diferite restricții. Toate acestea au avut scopul de a opri răspândirea de Covid-19.

Astăzi, președintele Iohannis împreună cu ministrul Afacerilor Interne, premierul, ministrul Sănătății și șeful DSU au stabilit detaliile pentru următoarea perioadă.

Advertisment

Klaus Iohannis face noi declarații cu privire la perioada de după 15 mai

Președintele a transmis astăzi un mesaj prin care a anunțat noile decizii. Acesta purta o mască de protecție sanitară și a spus că așa va arăta fiecare român după data de 15 mai. În orice spațiu public închis sau în orice mijloc de transport toată lumea va trebui să poarte mască.

Advertisment

Urmează să fie pus la punct, până la cel mai mic detaliu, așa numitul plan de relaxare. Până atunci, Klaus Iohannis a declarat că una dintre măsurile care va urma să fie pusă în practică va fi cea cu masca de protecție. A continuat prin a spune că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măștile când iese în public.

Șeful statului a anunțat că cel mai probabil se va renunța la purtarea măștilor abia la anul. De aceea, acesta a cerut responsabilitate din partea cetățenilor după ce planul de relaxare va fi pus în practică. Klaus Iohannis a precizat că virusul nu va dispărea definitiv și cetățenii vor trebui să găsească o soluție de a avea mereu grijă de ei.

După 15 mai vor fi anulate restricțiile legate de deplasările individuale

Șeful statului a confirmat că o a doua măsură care va fi adoptată după 15 mai va fi renunțarea la restrângerile care privesc persoane. Astfel, oamenii vor putea să se deplaseze în spații publice fără să fie nevoie de declarație pe propria răspundere. Până atunci, însă, toate restricțiile rămân în vigoare.

Klaus Iohannis a spus că, din păcate, viața nu va reveni la normalitatea cunoscută de toți. Pas cu pas se va încerca intrarea într-o nouă normalitate. Președintele a precizat că vor urma să fie stabilite planuri de relaxare pentru anumite activități. Cele mai importante ar fi cea școlară și cea economică.

Advertisment
Advertisment