Actualitate

Klaus Iohannis cere anularea acordului cu Biserica

Președintele României nu e de acord cu măsura anunțată marți seara de către Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

MAI și Patriarhia Română au ajuns la un acord conform căruia se vor asigura că românii vor primi lumină sfânta în noaptea de Înviere. Astfel, au apărut tot mai mulți contestatari care spun că această măsură ar duce la o răspândire mai rapidă a coronavirusului.

Klaus Iohannis cere anularea acordului

Președintele României a spus că nu există niciun motiv de relaxare a măsurilor. El a informat că există până acum mai multe 7 200 de persoane depistate cu Covid-19. Totodată, de ieri până astăzi au decedat 20 de persoane și au fost infectate alte 340.

Advertisment

Klaus Iohannis a îndemnat din nou românii să stea acasă. El consideră că e regretabil că “cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații”. Acesta ar fi și cazul acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă.

Advertisment

Președintele crede că cetățenii vor înțelege astfel că este cazul să ne relaxăm, deși nu se pune problema de așa ceva. El informează că va avea o ședința cu prim-ministrul Orban, Ministrul Vela și alți miniștri. Acesta va solicita revenirea asupra măsurii și găsirea, eventual, a unei soluții care să respecte principiul “stați acasă”.

Iohannis le-a transmis românilor că indiferent de ce le spun alte persoane, el își menține mesajul. Astfel, ca și Ministrul Sănătății, medicii, experții și Organizația Mondială a Sănătății, el le cere să rămână acasă.

Președintele României avertizează că în caz contrar, lucrurile se vor agrava. Acesta spune că în situația nerespectării măsurilor impuse, “după sărbători, vom avea înmormântări”.

Marcel Vela a declarat că Iohannis a fost de acord cu înțelegerea semnată de BOR

Declarația Președintelui României vine la puțin timp după ce Ministrul Afacerilor Interne a spus că acesta e de acord cu protocolul. Marcel Vela a declarat că atât Orban, cât și Iohannis s-au poziționat în favoarea înțelegerii dintre MAI și Biserica Ortodoxă.

El a adăugat că informațiile potrivit cărora lumea e nemulțumită sunt false. Mai mult, Vela crede că în lipsa aceste decizii, primarii PSD ar fi convins lumea să iasă din case în noaptea Învierii, creând astfel numeroase probleme.

Advertisment
Advertisment