Actualitate

Ce se întâmplă cu salariile militarilor?! Klaus Iohannis a făcut anunțul neașteptat

Klaus Iohannis a făcut nunțul neașteptat și a mărturisit ce se va întâmpla cu salariile militarilor. Este informația momentului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit și despre Armata României. Printre altele, șeful statului a făcut un anunț neașteptat despre salariile militarilor și a declarat că „este posibil” să crească și numărul persoanelor înrolate în armată, însă nu a fost luată o decizie oficială în acest sens.

În contextul războiului care se derulează deja de o lună la granița cu România, Klaus Iohannis spune că își dorește ca în România să existe și militari mai bine pregătiți. Totodată, șeful statului își dorește să doteze echipamente în conformitate cu „nivelul anului în care trăim”. Președintele Klaus Iohannis spune și că vor crește salariile militarilor.

Advertisment

Ce se întâmplă cu salariile militarilor?! Klaus Iohannis a făcut anunțul neașteptat

„Eu am discutat în CSAT şi i-am rugat pe cei responsabili să se gândească cum să folosim cel mai bine aceşti bani pentru a avea militari mai bine pregătiţi, deci pregătirea să fie de calitate, salarizarea să fie de calitate şi dotarea să fie la nivelul anului în care trăim”, a declarat preşedintele României.

Advertisment

„Acum ştiţi că în CSAT s-a luat decizia şi ea a fost asumată de politicieni să creştem cheltuiala pe Apărare de la 2%, cât este acum, la 2,5%, însă până la sfârşitul anului se va lucra la un plan care, evident, când este gata, va fi prezentat publicului şi atunci vom spune unde vom investi aceşti bani suplimentari. Este posibil, încă o dată posibil, dar nu există o decizie, să se crească numărul de militari activi, dar cred că este destul de clar că noi vom avea la dispoziţie bani mai mulţi pentru instalaţii defensive mai performante, ca să zic aşa.

Vedeţi foarte bine că războiul se poartă şi în continuare cu puşca şi cu tancul, însă din ce în ce mai importante devin armele moderne şi foarte moderne, care au multe electronică, mult high-tech, în general, şi care evident sunt şi mult mai scumpe, iar sistemele de apărare sunt la fel de complicate şi la fel de scumpe.

Dacă aţi urmărit evoluţia conflictului din Ucraina, aţi observat că foarte multe atacuri s-au făcut cu rachete, ori pentru a preveni aşa ceva, este nevoie de sisteme foarte sofisticate antirachetă şi aşa mai departe. Deci, eu am discutat în CSAT şi i-am rugat pe cei responsabili să se gândească cum să folosim cel mai bine aceşti bani pentru a avea militari mai bine pregătiţi, deci pregătirea să fie de calitate, salarizarea să fie de calitate şi dotarea să fie la nivelul anului în care trăim”, a declarat Klaus Iohannis despre salariile militarilor.

Advertisment
Advertisment