ActualitateUltima ora

Klaus Iohannis, anunțul momentului! Se întâmplă de astăzi, 22 martie

Klaus Iohannis a făcut anunțul momentului. Președintele țării a dezvăluit ce se va întâmpla începând cu data de 22 martie.

Advertisment
Advertisement

Klaus Iohannis face anunțul mult așteptat! Șeful statului, prin Administrația Prezidențială, transmite că președintele Poloniei va sosi în România, pentru a dezbate o serie de probleme urgente. În jurul căror subiecte va fi centrată discuția?

Marți, 22 martie, Președintele României, Klaus Iohannis și Președintele Poloniei, Andrzej Duda, se vor întâlni la ora 16:00, la Palatul Cotroceni. Cei doi lideri politici vor susține declarații de presă la finalul întrevederii. Întâlnirea dintre cei doi va avea, în mare, ca subiect de discuție, tensiunile armate din Ucraina, dar și îmbunătățirea securității naționale.

Advertisment

Klaus Iohannis, anunțul momentului! Ce va discuta cu Președintele Poloniei?

Tema de discuție a celor doi lideri politici va fi invazia din Ucraina. Nu au fost comunicate foarte multe detalii, dar Președintele României a menționat, în repetate rânduri, că NATO nu dorește începerea unui conflict militar. În urmă cu doar o săptămână, președintele României, Klaus Iohannis, a avut două întâlniri foarte importante.

Advertisment

Cu Președintele Estoniei, liderul de la Controceni a discutat despre conflictul din Ucraina, însă dezbaterea a fost centrată în jurul deciziei NATO de a nu închide spațiul aerian ucrainean. Ulterior, șeful statului a discutat și cu Pedro Sanchez, premierul Regatului Spaniei.

„NATO nu îşi doreşte un conflict militar cu Federaţia Rusă. NATO doreşte să întreprindă orice se poate întreprinde pentru a nu lăsa războiul să se extindă dincolo de graniţele în care se desfăşoară acum. Măsurile pe care le-a luat NATO, pe care le-a luat Uniunea Europeană sunt de tip sancţiuni economice. În consecinţă, impunerea unei zone în care nu se poate zbura, a unei no-fly zone, nu se poate realiza practic, fiindcă o astfel de zonă în care nu se poate zbura se poate impune doar militar şi nu dorim să creăm premisele pentru extinderea conflictului armat din Ucraina. Această poziţie este foarte clară şi România s-a raliat la această poziţie”, a declarant Klaus Iohannis, la conferința de presă susținută alături de Alar Karis.

 

 

Advertisment
Advertisment