ActualitateUltima ora

Decretul a fost semnat! Klaus Iohannis a anunțat, de astăzi este total INTERZIS în România

Klaus Iohannis a semnat decretul și a anunțat că legea a fost promulgată. Ce este total interzis în România, de astăzi.

Advertisment
Advertisement

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul și a promulgat o nouă lege pentru agenții economici. Comercianții riscă să își închidă afacerile dacă încalcă prevederile noii legi. De asemenea, și amenzile au fost crescute considerabil și costurile sunt acum uriașe.

Președintele Iohannis a promulgat recent actul normativ pentru Legea nr. 349/2002   pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Modificarea vizează sancțiunile pe care le vor suferi cei care vând produse alcoolice și țigări sau tutun persoanelor care au sub 18 ani.  O altă modificare a fost adusă și la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială. Astfel, comercianții nu vor risca doar amenzi, ci și închiderea afacerii.

Advertisment

Decretul a fost semnat! Klaus Iohannis a anunțat, de astăzi este total INTERZIS în România ca minorii să achiziționeze țigări sau tutun și băuturi alcoolice

Conform actului normativ, comercianții care vor mai vinde produse din tutun minorilor vor fi sancționați cu „amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”.

Advertisment

Totodată se va sancționa și consumul băuturilor alcoolice în spații publice precum drumuri publice, parcuri, pe stadioane și terenuri sportive, în instituții culturale și săli de spectacole, instituții sau unități economice. Pot primi amenzi usturătoare și persoanele care consumă băuturi alcoolice în mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, indiferent că se află sub administrarea statului sau în mediul privat.

 

Advertisment
Advertisment