Actualitate

Klaus Iohannis a anunțat când vor fi relaxate măsurile

Președintele României a declarat că un plan de relaxare a regulilor de distanțare socială ar putea avea loc după 15 mai. 

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Klaus Iohannis a participat marți la o ședința de evaluare a măsurilor referitoare la gestionarea pandemiei de coronvirus. La întâlnire au fost prim-ministrul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

La finalul ședinței, președintele a anunțat că o relaxare a măsurilor va avea loc după 15 mai, dacă bilanțul coronavirusului va scădea. Totodată, Klaus Iohannis a criticat actele elaborate de Institutul Matei Balș, conform cărora peroanele peste 65 de ani vor fi plasate în carantină.

Advertisment

Iohannis e mulțumit de cum a decurs perioada Paștelui

Președintele României a mulțumit bisericilor și preoților care au avut o contribuție majoră în respectarea măsurilor impuse, în perioada Sărbătorilor Pascale. El a mulțumit și cadrelor medicale pentru implicare și eficacitate.

Advertisment

Totodată, Klaus Iohannis a condamnat incidentele violente care au avut loc. El a lăudat forțele de ordine pentru intervențiile ferme pe care le-au avut. Președintele a subliniat că astfel de manifestări nu vor fi tolerate în condițiile în care pandemia creează numeroase probleme.

După 15 mai ar putea fi relaxate măsurile referitoare la pandemie

Președintele României a amintit faptul că pe 15 mai va expira decretul pentru starea de urgență. El a anunțat că în cazul în care numărul de decese va scădea și dacă lucrurile vor merge într-o direcție potrivită, restricțiile vor fi relaxate.

Acest lucru va fi făcut în mod progresiv. Nu va există o relaxare bruscă, întrucât virusul nu va dispărea. Șeful statului informează că vom trăi în continuare cu unele restricții. În ceea ce privește planul economic, Iohannis informează că ministrul economiei va face declarații.

Președintele a criticat documentul elaborat de Institutul Matei Balș

Klaus Iohannis e de părere că nu poate fiecare instituție să conceapă un plan propriu. El numește “asburdă” măsură conform cărora persoanele vârstnice ar urma să fie carantinate sau chiar duse în zone de carantină. Președintele consideră că așa ceva ar fi inacceptabil într-o societate liberă.

Iohannis spune că aceasta este o măsură totalitară și inumană. Totodată, el asigura persoanele în vârstă că o asemenea decizie nu va intra în vigoare. El crede că aceste inițiative nu fac decât să stârnească panică.

Advertisment
Advertisment