Actualitate

Joe Biden, la Casa Albă. Este al 46-lea președinte al SUA

Miercuri, 20 ianuarie 2021 a fost momentul lui Joe Biden. Acesta a fost investit în funcția de președinte al SUA. Este cel cu numărul 46 din istoria țării.

L-a umilit pe Trump cu numărul de voturi, iar pe 20 ianuarie, Joe Biden a fost investit în funcția de președinte al SUA.

Joe Biden, la Casa Albă. Este al 46-lea președinte al SUA

Donald Trump și Joe Biden s-au luptat mult pentru scaunul de președinte al SUA, dar republicanul a fost învins. Data de 20 ianuarie 2021 nu va fi niciodată uitată de Joe Biden, pentru că a fost investit în funcție. „Democrația s-a impus”, a rostit Joe Biden, în timp ce își susținea discursul de investitură.

Cine a participat la ceremonie

Au fost alături de el la ceremonia de investitură atât fostul președinte Barack Obama, cât și George W. Bush și Bill Clinton. Specialiștii spun că acesta este un semn clar că Biden a fost extem de susținut de politicienii democrați. Așa cum multă lume se aștepta, Trump a refuzat să participe la ceremonie. Este primul președinte care nu a fost la un eveniment de o asemenea anvergură în ultimii 152 de ani. Trump a plecat spre Florida.

A plâns în timpul discursului de la Delaware

Un moment cu totul inedit a fost cel în care Joe Biden a plâns în timpul discursului de la Delaware, pe care l-a ținut înainte de a pleca spre Washington. Acesta a spus că statul său natal va rămâne mereu în inima sa, dar a vorbit și despre marea dramă a sa. Este vorba de moartea fiului său, care a avut loc în 2015, când a fost răpus de o boală nemiloasă. „Voi fi întotdeauna un fiu mândru al statului Delaware. (…) Scuzați emoția, dar când voi muri, Delaware va fi scris pe inima mea și inimile tuturor – tuturor din familia Biden. Vă iubim pe toți. Ați fost acolo pentru noi în bine și în rău”, a transmis Joe Biden conform CNN.

Tags