Actualitate

Iranul – afectat de coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Descoperit în Wuhan, China, în luna decembrie 2019, Coronavirus provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată, mai ales in rândul persoanelor în vârstă. Se transmite pe cale respiratorie, si are un ritm ridicat de răspândire. Deoarece nu există vaccin sau un tratament antiviral corespunzător, tratamentul este simptomatic.                                                     

Primul focar de infecţie cu Coronavirus a apărut în centrul oraşului Wuhan, răspândindu-se cu rapiditate în peste 40 de ţări şi cuprinzand mai multe continente. După China, ţările cele mai afectate sunt: Coreea de Sud, Italia, Japonia şi Iranul.

Advertisment

Un caz asimptomatic a fost înregistrat si în România. In timp ce în China, bilanţul deceselor pare să fie în scădere, în Iran, Coreea de Sud şi Italia situaţia se agravează.                                                                                  

Advertisment

 Italia este este mai grav afectată ţară din Uniunea Europeană, iar Iranul se situează pe locul doi în lume la decese.  Situatia in Iran pare din ce in ce mai gravă, iar ministrul Sănătăţii de la Teheran a anunţat că în Iran au murit mai mult de 10 persoane, în timp ce numărul persoanelor infectate cu Coronavirus a depăşit deja 60.

Situaţia este periculoasă deoarece există temeri că Iranul nu ar fi comunicat bilanțul real al victimelor. Un membru din Parlamentul iranian a declarat că numărul persoanelor decedate în ultimele două săptămâni în oraşul Qom (la 120 de km de Teheran) a atins pragul de 50, iar numărul persoanele aflate în carantină a ajuns la peste 250.            

Autoritatile iraniene a anunţat că adjunctul minstrului Sănătăţii din Iran este infectat cu Coronavirus. Seful Universitatii de Stiinte Medicale din Mazandaran a declarat decesul unui bărbat care era internat in spital, la secţia de terapie intensivă din Tonekabon. Ahmad Amirabadi Farahani a declarat că Guvernul se face vinovat întrucât a anunţat cu întârziere epidemia.

Intr-un discurs televizat, A.A.Farahani a transmis că oraşul nu beneficiază de un echipament corespunzător pentru a face faţă acestei crize medicale deosebite.Acuzaţiile privind numărul mare de decese şi imbolnaviri au venit din partea iranienilor obisnuiti, acuzand regimul de la Teheran ca ascunde gravitatea situaţiei.

Directorul agenţiei antidrog, Mostafa Hadizadeh  a anunţat că toţi cei dependenţi de droguri au fost plasaţi în carantină, în centrele de tratament special amenajate din Teheran, ca măsură de protecţie împotriva coronavirusului. Tări din Orientul Mijlociu  precum Kuweit, Bahrain, Irak, Oman au fost şi ele afectate de epidemia venita din China.

In aceste ţări au apărut deja câteva cazuri de infectare cu coronavirus, pacienţii afectaţi fiind persoane care vizitaseră de curând Iranul. Autoritatile din Iran iau in considerare si limitarea adunarilor religioase, ca măsură de prevedere impotriva epidemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisment