Actualitate

Iohannis anunță că pe 15 mai nu vom reveni la normalitate

Președintele României a declarat că restricțiile vor fi relaxate gradual, iar de pe 15 mai încă vor fi numeroase măsuri în vigoare.

Advertisment
Advertisement

Klaus Iohannis a susținut marți prima conferință de presă de la izbucnirea epidemiei de coronavirus. El a declarat că autoritățile, medicii și cetățenii au obținut până acum rezultate bune în lupta cu Covid-19. Acesta a precizați însă că apogeul nu a fost atins.

Pe 15 mai nu vom reveni la normalitate

Președintele României a informat că nu a fost atins vârful pandemiei în România. Drept urmare, o relaxare prematură ar putea distruge toate rezultatele notabile obținute până în prezent.

Advertisment

Astfel, pe 15 mai nu va avea loc o revenire bruscă la normalitate. Conform lui Iohannis, experții nu se pot pronunța referitor la data la care ne vom putea întoarce la viața de dinainte de pandemie.

Advertisment

Numeroase restricții vor rămâne în vigoare. Nu vom avea voie să ne întâlnim în grupuri de mai mult 3 persoane. Nu vom putea merge la restaurant sau la mall și nu vom avea voie să părăsim localitatea fără un motiv întemeiat.

Președintele a explicat că după fiecare măsură de relaxare va există o analiză. Astfel, în funcție de rezultate, se va adopta o altă relaxare sau se va renunța la măsură precedentă de relaxare a restricțiilor.

Klaus Iohannis a criticat anumiți politicieni pentru modul în care au acționat în criză

Președintele consideră că unii oameni politici au ales să nu fie de partea celor care se ocupă de încetinirea răspândirii virusului. El da drept exemplu parlamentul și modul în care anumite partide „au folosit această nenorocire pentru câștiguri electorale”.

El e de părere că în parlament a avut loc un „spectacol sinistru”, orchestrat de oameni care „au lăsat România fără bani”. El condamnă gesturile reprobabile din parlamentul României.

Și reluarea activității din industria turismului se va face tot în mod progresiv

Klaus Iohannis a declarat că serviciile turistice nu trebuie văzute că un pachet. Hotelurile ar urma să fie deschise, însă nu și restaurantele. El și-a exprimat empatia pentru antreprenorii din domeniu, dar a subliniat faptul că sănătatea este prioritară.

În cazul hotelurilor, lucrurile vor fi mai simple, neexistând probleme de distanțare, informează președintele. Totuși, restaurantele vor fi deschise la o dată care va depinde foarte mult de evoluția pandemiei.

Advertisment
Advertisment