Actualitate

Iohannis a retras decorația spitalului din Suceava

Președintele României a luat decizia de a retrage decorația conferită Spitalului Județean de Urgență din Suceava, în urma tragicelor întâmplări care au avut loc acolo.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 continuă să facă victime în România. Cazurile de infectare se înmulțesc în fiecare zi. De asemenea, apar tot mai multe decese. Autoritățile iau măsuri pentru ca cetățenii să rămână în case.

O mare parte dintre cazurile depistate se află în Suceava. Astfel, orașul a intrat în carantină. Armata se asigura că lumea nu intră și nu iese din localitate, până când situația nu se ameliorează.

Advertisment

Președintele a retras decorația spitalului

Miercuri, 1 aprilie, președintele Klaus Iohannis a hotărât să retragă decorația conferită Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel nou” din Suceava. Președintele a semnat decretul în urmă celor întâmplate în instituție.

Advertisment

Iohannis a oferit un comunicat prin care a explicat situația. Președintele a spus că decizia vine că urmare a gravelor deficiențe în activitate, constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de Covid-19.

Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler fusese conferit prin Decretul nr. 205 în 5 aprilie 2019.

Situația spitalului din Suceava este una critică

La instituția respectivă sunt probleme grave. Nu mai puțin de 26 de peroane au murit acolo din cauza coronavirusului. Totodată, s-au infectat 180 de medici, asistente și infirmiere.

Spitalul este depășit de situație atât în privința echipamentului, dar și a medicilor. Mai mulți doctori din alte localități au venit acolo pentru a oferi ajutor, însă lucrurile sunt în continuare critice.

Chiar și așa, sute de suceveni speră în continuare să se vindece și își pun încrederea în oamenii aflați în prima linie. Alții sunt total disperați și cer autorităților să își îndrepte mai mult atenția către ei.

Dorin Goian, fostul mare fotbalist al naționalei României, a declarat că Suceava ar trebuie să aibă prioritate în față Bucureștiului în privința testării în masă a locuitorilor. Acesta crede, de asemenea, că România ar fi trebuit să învețe mai mult din greșelile Italiei și că nu trebuia să se ajungă niciodată aici.

Alți locuitori din Suceava consideră greșită această carantinare totală.  Ei cred că măsura nu face altceva decât să panicheze mai mult oamenii care sunt oricum foarte speriați.

Advertisment
Advertisment