Actualitate

Învățați să preveniți răul de mișcare

Priviți linia orizontului, ca să scăpați de răul de mișcare. Sunt cele mai bune sfaturi de care avți nevoie.

Potrivit specialiștilor, răul de mișcare este acel conflict dintre imaginile pe care o persoană le percepe și senzațiile pe care le simte corpul.Și sunt destul de mulți ghinioniștii care atunci când pleacă în vacanță se confruntă cu o stare generală de rău. În autoturism, barcă, avion sau vapor.

Nu călătoriți cu stomacul gol!

Potrivit medlife.ro, cercetătorii nu au reuşit să înţeleagă de ce acest fenomen este resimţit doar de unele persoane, o posibilă supoziţie ar fi linia ereditară. De asemenea, experţii consideră că, în general, răul de mişcare se datorează faptului că oamenii au început destul de recent să călătorească cu maşini.

Răul de mașină apare atunci când aceștia privesc scaunul din față sau se concentrează asupra unui lucru. În acel moment, spun oamenii de știință, ochii îi transmit creierului că staționează. În timp ce urechea internă este responsabilă cu echilibrul.

Nu planeta e de vină

Pentru a scăpa de această stare deloc plăcută, e recomandat să vă uitați constant pe geam. Dar fără să fixați vreun punct anume,. Astfel ochii și urechea vor transmite aceleași informații. Nu e bine să plecați la drum cu stomacul gol, dar nici nu trebuie să mâncați foarte mult. Se vor evita grăsimile și prăjelile, care se digeră greu și vor accentua și mai mult starea de greață. Pe drum, e bine să aveți cu dumnevoastră biscuiți sărați sau pâine prăjită pentru a ronțăi din când în când și apă minerală.

Evitați mirosurile tari

Pentru a simți cât mai puțin răul de mișcare, e bine să stați pe scaunul de lângă șofer și să țineți capul nemișcat pe cât posibil. În timpul călătoriei, țineți geamul puțin deschis, ca să aveți mereu aer curat. Nu stați lângă persoane care fumează sau sunt parfumate puternic. Pentru că orice miros sporește simptomele răului de mișcare.

Adoptați o atitudine calmă și relaxată pe timpul călătoriei cu mașina. Dacă nu reușiți să dormiți, mențineți capul rezemat de tetieră și țineți ochii închiși. Studii științifice au relatat faptul că răul de mișcare poate fi indus prin autosugestie. Drept urmare, dacă sunteți însoțiți de persoane sensibile în acest sens, ar fi bine să le evitați pe toată durata călătoriei.

Tags

Close