Actualitate

Interpretul Nelu Bălășoiu, testat pozitiv cu Covid-19, a decedat

Cunoscutul artist de muzică populară a murit, marți, la vârsta de 71 de ani.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Anunțul tragediei a fost făcut de către fiul sau, Ionuț Bălășoiu. Artistul a decedat la vârstă de 71 de ani. El fusese testat pozitiv cu Covid-19 în data de 17 aprilie.

Interpretul suferise un atac vascular

Fiul artistului a transmis un mesaj emoționant. Ionuț Bălășoiu a anunțat că tatăl sau a trecut în neființă, alăturându-i-se mamei lui. El a mulțumit tuturor celor care s-au rugat pentru interpret și a spus că vrea să îi fie respectată intimitatea.

Advertisment

Ionuț a informat că își dorește să fie lăsat în liniște pentru a putea pregăti toate aspectele necesare ceremoniei de înmormântare. Bărbatul a spus că tatăl sau a suferit un atac vascular săptămâna trecută.

Advertisment

În plus, Nelu Bălășoiu se confruntase cu mai multe probleme serioase de sănătate, în ultimii săi ani de viață. În Vinerea Mare, fiul interpretului a scris pe facebook despre starea tatălui sau. El a spus atunci că artistul a fost testat pozitiv cu Covid-19 și că a suferit un accident vascular cerebral.

În urmă întâmplării, Nelu Bălășoiu a intrat în comă. Ionuț a spus atunci că se roagă pentru ca “Dumnezeu să facă o minune în acele zile sfinte”.

Cine a fost Nelu Bălășoiu

Artistul s-a născut la dată de 25 iulie 1948, la Rogova, Mehedinți. El a fost un cunoscut interpret de muzică populară. Încă din copilărie, el și-a manifestat înclinație către muzică. Acesta a fost îndrumat de către tatăl sau și de către marea artista Maria Lătărețu.

Nelu Bălășoiu și-a desfășurat activitatea la Taraful din Vanju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din aceeași localitate. Ulterior, a activat în cadrul Rapsodiei Române.

O perioadă foarte importantă a carierei sale a fost reprezentată de colaborarea cu Maria Cornescu. Ulterior, cei doi s-au căsătorit. Aceștia au alcătuit unul dintre cele trei cupluri celebre de pe scena muzicii populare de dinainte de 1989. Celelalte două erau cuplul format din Irina Loghin și Benone Sinulescu și cel format din Maria Ciobanu și Ion Dolănescu.

Advertisment
Advertisment