Actualitate

Incredibil, dar adevărat. Pe cine consiliază Viorica Dăncilă acum. Primește un sac de bani

Dacă vă era dor Viorica Dăncilă, atunci aflați că a revenit în lumea bună. Șoc pentru toată lumea e pe cine consiliază acum, dar și ce salariu primește lunar.

Începând de azi, Viorica Dăncilă e pe cai mari. Sub pielea cui a intrat fostul premier și ce salariu va încasa lunar.

Incredibil, dar adevărat. Pe cine consiliază Viorica Dăncilă acum. Primește un sac de bani

Cine este de acum încolo noul strateg al Băncii Naționale? Să vezi și să nu crezi. Însăși Viorica Dăncilă. Nu, nu e o glumă pentru că fostul premier PSD este acum consultatul pe strategie al lui Mugur Isărescu. Sursele spun că aceasta urmează să intre în pâine pe data de 1 iunie. Ce va face mai concret? Va fi consultat de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. O fi aceasta o funcție nou înființată în cadrul BNR sau exista și mai demult?

Nu va fi obligată să-și publice salariul

Mai mult, potrivit declarațiilor consilierului strategic al BNR, Adrian Vasilescu, doamna Dăncilă nu va fi obligată să publice ce salariu are. Conform informațiilor oferite de Antena 3, din aceeași echipă de consilieri a lui Mugur Isărescu va face parte și fostul premier Petre Roman, dar și Ioan Mircea Pașcu. Potrivit hotnews, la noul loc de muncă Dăncilă va primi anual 191.000 de lei, adică 16.000 de lei pe lună. Ce-i drept, mai puțin decât a luat atunci când era prim ministru. În total, în acea funcție a primit 142.500 de lei, în timp ce pentru funcţia de europarlamentar a fost remunerată cu 32.678 de euro. Potrivit declarației sale de avere, aceasta avea în cont suma de 518.218 de lei, dar și 57.615 euro în patru conturi. Plus încă 18.233 de dolari într-un alt cont bancar.