Actualitate

Incredibil. Cât a costat paltonul fostei dictatoare Elena Ceaușescu când a fost executată

24 de ani. Atât au condus România soții Nicolae și Elena Ceaușescu, care au fost executați în decembrie 1989. Abia acum s-a aflat cât a costat paltonul doamnei.

Și-a văzut sfârșitul în decembrie 1989, când Elena Ceaușescu a fost executată alături de soțul ei, Nicolae. Cât a costat paltonul cu care era îmbrăcată.

Incredibil. Cât a costat paltonul fostei dictatoare Elena Ceaușescu când a fost executată

Chiar dacă a fost văzută de toți românii ca o femeie ușoară și extrem de rea, Elena Ceaușescu a fost pasionată de modă. De aceea, în garderoba sa au fost doar haine de firmă, de la Chanel la Dior și Hermes, dar și poșete Gucci. Dar și colecții de blănuri și bijuterii de lux. Pentru că totdeauna a avut un excelent consilier de imagine, aceasta reușea mereu să arate foarte bine.

„Elena Ceaușescu avea un stil decent. La întâlnirile oficiale, avea întotdeauna o ținută potrivită. Se îmbrăca de la casele modă mari ale lumii, iar ținutele alese nu erau potrivite doar cu evenimentul respectiv, ci și cu înfățișarea ei. Niciodată n-a avut ținute provocatoare sau ieșite din context, dimpotrivă, a adoptat un stil moderat, chiar dacă purta creații semnate de mari designeri ai lumii. Avea în dulap creații Dior, Hermès, purtate la vremea aceea doar de o anumită parte a nomenclaturii. Haina cu care a fost arestată era o creație Yves Saint Laurent”, a declarat renumitul designerr Flora Năstase în trecut.

Cum a fost poreclită în tinerețe

Când soții Ceaușescu au fost prinși în 1989, Elena era îmbrăcată cu un palton Yves Saint Laurent care, în acel moment, costa cât o Dacie nouă. Adică vreo 70.000 de lei. Interesantă este și porecla pe care a avut-o Elena Ceaușescu în copilărie. Acesteia i s-a spus mult timp Păsărica. Cel care a făcut public acest fapt a fost jurnalistul francez Edward Behr. Care să fie motivul? „I se dusese numele aşa pentru că nu obişnuia să poarte chiloţi în tinerețe”, a declarat Behr.