Actualitate

Incident aviatic pe Aeroportul Băneasa. Trenul de aterizare de pe partea stângă a avut probleme la contactul cu solul

80 de pasageri, alături de personalul aeronavei, au fost debarcați pe tobogane pe unica pistă de aterizare

Un aparat de zbor Boeing 767-300ER al companiei Omni Air a avut probleme la trenul de aterizare de pe partea stângă a avionului, relatează Boarding Pass. Conform sursei citate, 80 de pasageri se aflau la bord și au fost evacuați de urgență pe toboganele gonflabile ale avionului, chiar pe pista de aterizare. Aeronava venea de la Kabul, Afganistan și se îndrepta către Washington, Statele Unite ale Americii. Escala era programată pentru ca avionul să alimenteze cu combustibil pe Aeroportul Băneasa.

Despre Omni Air se cunosc puţine detalii

Compania americană Omni Air este de obicei folosită de Guvernul Statelor Unite pentru deportări și zboruri de repatriere. „Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, aşa că a blocat pista. Au fost 84 de pasageri evacuaţi în siguranţă. Echipajele de pompieri şi ambulanţa au fost prezente, nu a fost nevoie de intervenţie. Acum investighează cei de la AIAS (Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti).

S-a deschis şi o anchetă românească

O anchetă a fost deschisă în urma acestui incident aviatic. Conform declaraţiilor se pare că pe Aeroportul Băneasa nu ar exista o procedură de evacuare a aeronavelor implicate într-un accident. Astfel că aeroportul rămâne închis, iar alte aterizări vor fi redirecționate către alte aeroporturi. Aeroportul Băneasa are o singură pistă de aterizare pentru aparate de zbor de asemenea dimensiuni.

Incident aviatic pe Aeroportul Băneasa. Trenul de aterizare de pe partea stângă a avut probleme la contactul cu solul

Tags

Close