Actualitate

Începând din 22 martie, ora 22 noi măsuri de precauție

Doar în anumite condiții cetățenii României mai au voie să iasă din casă începând din această seară de la ora 22.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Având în vedere că situația este tot mai drastică la nivelul țării se impun noi reguli restrictive. Chiar dacă este greu de crezut lucrurile devin tot mai complicate pe zi ce trece de aceea trebuie să avem mare grijă cu toții. Începând din această seară vor intră în vigoare noile reglementări.

Măsurile luate de Guvern trebuie respectate cu strictețe

Cu toții trebuie sa ne conformăm regulilor impuse,  pentru că se fac eforturi mari la nivel național pentru sănătatea oamenilor.

Advertisment

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a decis că se va întrerupe pentru o perioadă activitatea desfășurată în cabinetele stomatologice. În cazuri excepționale dacă este vorba despre intervenții de urgență, acestea se pot desfășura în condiții de maximă igienă.

Advertisment

De asemenea, s-a decis să se închidă mall-urile, acesta fiind locul unde se desfășoară diferite activități. În această perioadă se va permite doar vânzarea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice.

Românii mai au voie să părăsească domiciliul doar în condiții stricte Trebuie respectate cu maximă rigurozitate toate măsurilor generale pentru a limita răspândirea coronavirusului. Aceasta este cea mai eficientă metodă de prevenire, pentru că în acest fel nu se vor mai formă grupuri de persoane în incinta mall-urile.

Situațiile actuale în care mai puteți ieși din casă

Între orele 06.00 – 22.00, oamenii vor ieși din casă doar dacă merg la lucru, în cazul în care nu pot opta pentru muncă la distanță.

Este permisă deplasarea la cumpărături sau la medic în caz de urgență. Din acesta seară de la ora 22 se părăsește domiciliul doar din motive justificate. De asemenea, se permite deplasarea pentru a asigura asistența persoanelor vârstnice sau bolnave în caz de nevoie.

Se pot face deplasări scurte, în jurul reședinței. Puteți ieși în imediata apropiere a locuinței să faceți un pic de mișcare fără să fiți însoțiți. De asemenea puteți ieși și cu animalele de companie pentru a-și face nevoile.

Persoanele care se deplasează în interes profesional, trebuie să prezinte autorităților legitimația de serviciu precum și o declarație pe propria răspundere.

Se vor verifică atent motivele pentru care vreți să va deplasați în interes personal. În acest sens trebuie să arătați oficialităților o declarație pe propria răspundere.

În plus, persoanele izolate la domiciliu, care părăsesc locul de izolare, fără nici o aprobare, vor fi sancționate conform legii pentru că sunt considerate persoane ce au un risc crescut de contaminare.

Advertisment
Advertisment