Actualitate

Încă un spital din România va fi preluat de medici militari

Situația pandemiei de coronavirus continuă să se agraveze. Unitățile sanitare fac cu greu față numărului tot mai mare de cazuri de infectare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul persoanelor depistate cu Covid-19 în România crește pe zi ce trece. Situația actuală e agravată de faptul că echipamentele din spitale nu sunt suficiente. În plus, tot mai multe cadre medicale sunt infectate.

Spitalul din Focșani, preluat de medici militari

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a adus la cunoștință faptul că o altă unitate medicală va intra sub conducerea armatei. Astfel, Spitalul Județean din Focșani va fi preluat de medici militari.

Advertisment

Managerul curent, Constantin Mîndrilă, a fost depistat cu coronavirus. Ministrul spune că managerul a fost adus la spital, după ce se izolase la un hotel cu “toată documentația”.

Advertisment

Nelu Tătaru anunță că împreună cu Ministerul Apărării a decis să dea un ordin de misiune prin care conducerea spitalului e asigurată de cadre militare pe parcursul stării de urgență. Decizia vine ca urmare a faptului că managerul e infectat, iar ceilalți sunt contacți.

Cadrele Medicale sunt venite de la Spitalul din Brașov și de la spitalul militar, anunță Nelu Tătaru. Ministrul se află astăzi în control la Focșani și Galați. Tătaru spune că în urma analizei, s-a creat un plan de izolare a focarului de la spitalul județean, dar și de la cel militar.

El adaugă că a fost început un proces de evaluare a personalului. Astfel, cadrele medicale, precum și personalul de la secția de ambulanță vor fi testate. Vor avea loc controale și la Direcția de Sănătate Publică din județ.

Tătaru crede că a fost o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. El spune că aceasta va fi reluată pentru fiecare caz în parte, iar fiecare caz confirmat va duce la inițierea unei alte anchete epideomiologice.

Tătaru critică decizia lui Mîndrilă

Ministrul Sănătății a comentat și hotărârea lui Mîndrilă de a se autoizola într-un hotel, în urma testării pozitive cu coronavirus.

Nelu Tătaru spune că nu a fost de acord cu această idee. El consideră că din moment ce spitalul se află în subordinea Ministerului Sănătății, el trebuia anunțat. Astfel, situația ar fi fost mai bine gestionată.

Totodată, Tătaru e de părere că faptul că managerul a plecat într-o locație care nu este unitate medicală este încă o problema.

Advertisment
Advertisment