Actualitate

Încă un spital din România va fi condus de Armată

După Spitalul Județean Suceava, încă o instituție medicală va intra sub conducere militară. Este vorba de Spitalul Județean de Urgență Deva.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă pe teritoriul României. Bilanțul cazurilor depistate crește în fiecare zi, iar spitalele fac cu greu față situației.

Încă un spital are probleme cu structurile de conducere

Spitalul Județean de Urgență Deva urmează să între sub conducerea Armatei. Anunțul a fost făcut miercuri de către Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății. El a a trimis acum câteva zile o echipă de epidemiologi și infecționisti la fața locului.

Advertisment

Conform informării venite de la această echipa, la spital nu există circuite sau nu sunt respectate. Tătaru a declarat că este mult de muncă, iar personalul medical trebuie testat. Ulterior, se va decide câte dintre cadrele medicale pot continua să lucreze.

Advertisment

Ministrul a adăugat că cei care vor lucra vor locui în hoteluri. În Deva au ajuns diverse echipamente medicale și medicamente atât marți noaptea, cât și miercuri.

Conducerea spitalului, constând în manager și director medical, a demisionat marți. Informarea a venit din partea purtătorului de cuvânt al Prefecturii Hunedoara. Prefectul județului a spus că cei 2 au demisionat în urma încercărilor eșuate de a își impune programul de restructurare.

Conducerea spitalului a fost acuzată de abuzuri în contextul gestionării activității pe durata pandemiei de coronavirus. Acuzațiile au venit din partea sindicatului medicilor din Spitalul Județean de Urgență Deva. Acesta a cerut miniștrilor Sănătății și Muncii să intervină pentru a rezolva problemele.

Una dintre reclamații a fost legată de imposibilitatea personalului medical de a părăsi spitalul, după intrarea unității în carantină. Sindicatul declară că după testarea medicilor, actuala conducere ar fi putut decide revenirea la normal pentru angajați.

Totodată, organizația sindicală spune că o parte din personalul medical era chemat la muncă pentru perioade consecutive de două săptămâni. Sindicatul a avertizat că va refuza prezența la muncă în asemenea circumstanțe.

La Spitalul din Suceava continuă problemele

În urma numeroaselor probleme apărute, unitatea medicala a fost preluata de medicii din cadrul Armatei Române. Aceștia au luat anumite decizii care nu au fost primite bine de către angajați.

Un medic a fost sunat de Direcția de Sănătate Publica și a fost chemat la muncă, deși e infectat cu Covid-19. Doctorul a fost retestat acum 4 zile, rezultatul fiind pozitiv.

Conducerea Spitalului Suceava a demisionat ca urmare a crizei petrecute la instituția medicală din județul cel mai puternic afectat de coronavirus.

Advertisment
Advertisment