Actualitate

În România se discuta despre distanțare socială

În țările afectate din Europa s-a recurs la izolare generală. E posibil ca aceste măsuri se vor lua în curând și pentru țară noastră în plină epidemie de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Măsura de izolare generală se discută și pentru România în situația în care pe zi ce trece apar tot mai multe cazuri de îmbolnăvire. Oficialitățile iau în calcul această măsură care pare a fi singură metodă de protecție la ora actual.

Măsură de izolare generală ar putea fi cea mai buna metoda de preventie

Întreaga Europa a fost devastată de acest virus mortal. Acesta este continentul cel mai afectat de epidemia cu coronavirus. Apărut în Chia la sfârșitul anului trecut, a reușit să facă ravagii în toată Europa la mai puțin de 2 luni.

Advertisment

Tot mai multe țări afectate au luat decizia drastică de a izola oamenii în locuința lor. S-a ajuns la concluzia că doar în acest fel se poate limita într-o anumită proporție răspândirea virusului.

Advertisment

Dacă se vor limita deplasările și la noi în țară sunt șanse mari să limităm numărul îmbolnăvirilor. În caz contrar situația ce va urma poate fi devastatoare. În acest sens au apărut mai multe discuții în presă însă Raed Arafat nu a făcut nici o confirmare.

Italia și Franța primele țări care au impus izolarea generală

Italia este cea mai afectată țară de aceea autoritățile au fost primele care au obligat oamenii să între în izolare generală. La ora actuală italienii pot ieși pe stradă doar dacă completează un formular prin care anunță că este absolut nevoie să meargă la doctor, farmacie sau supermarket.

De teamă că își vor putea pierde viața mulți dintre ei aleg să facă cumpărăturile online, fără să mai iasă din casă. Italia este pustie, totul este închis iar străzile sunt goale. Lumea este de-a dreptul îngrozită. Franța, este următoarea țară care ia măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Autoritățile au luat măsura izolării generale. Cei mai curajoși care nu se supun legislației și iasă pe stradă riscă amenzi cuprinse între 135 și 175 de euro. Orice întâlnire în grup e interzisă. În plus oamenii nu au voie să părăsească domiciliul fără o legitimație profesională, de medic sau legitimație de presă pentru jurnaliști.

100.000 de polițiști fac ture prin oraș pentru a vedea cine iasă în stradă. Măsura impusă în Franța este valabilă pentru o perioada de 15 zile deocamdată, respectiv până la începutul lunii viitoare. Totuși, s-ar putea prelungi dacă situația va fi tot mai drastică.

Advertisment
Advertisment