Actualitate

În România 13 morți și 794 persoane testate pozitiv

Bilanțul zilei de 25 martie 2020 trage un semnal de alarmă. Este vital să stăm cât mai mult în casă în această perioadă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Numărul îmbolnăvirilor crește rapid în fiecare zi și nu întârzie să apară și decese. Astăzi s-a înregistrat cel de-a 13-lea deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 de ani din Caraș-Severin.

Coronavirusul atacă dur România

Primul caz de coronavirus a apărut pe data de 26 februarie în România. Aproape o lună distanță numărul lor se apropie vertiginos de 800. Primul pacient confirmat cu coronavirus lucra la barul unui italian care a venit în România în acea perioadă.

Advertisment

Din numărul total de 794 persoane contaminate cu coronavirus 79 au fost vindecate. Se pare că acestea au mai avut încă o șansă la viață iar datorită eforturilor depuse de doctori au putut fi vindecate.

Advertisment

Cele mai multe persoane s-au vindecat la Timișoara. Acestea au ajuns la numărul de 53 pe când doar câte 1 s-a vindecat la Cluj și la Iași.

Centrul de Comunicare Strategică aduce informații clare și de această dată și ne ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă. Astăzi s-a înregistrat un număr de 5556 persoane care sunt plasate în centrele de carantină din țară. În același timp un număr de 87.506 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Până în prezent s-au făcut 12.624 de teste în spitale și 461 de teste în mediul privat.

Pacienții care au fost testați pozitiv în cursul zilei de ieri, 24 martie au vârste între 4 și 85 de ani. Dintre cele 16 persoane internate în prezent la secția ATI, 10 se află în stare bună iar 6 în stare gravă.

Primul caz de coronavirus a apărut pe 26 februarie iar primul deces pe 22 martie. Statistica arată că în România la nici o lună distanță de când s-a instaurat virusul a apărut și primul deces. În plus, în doar 3 zile numărul deceselor a ajuns la 13.

Primul decedat a fost un bărbat de 67 de ani testat pozitiv cu coronavirus la data de 18 martie. Acesta suferea de afecțiuni grave fiind internat la Spitalul din Filiași apoi transferat la Craiova.

Începând de ieri, 24 martie România se află în carantină totală. Ministrul de Interne face apel la toți cetățenii să respecte cu precizie Ordonanța Militară 3 și să se conformeze în totalitate regulilor impuse.

Acesta susține că este singura șansă ca România să treacă cu bine peste perioada în care riscul de contaminare este tot mai crescut. Noile măsuri intră în vigoare de astăzi 25 martie de la ora 12.00.

Advertisment
Advertisment