Actualitate

În plină pandemie, zeci de oameni au participat la o slujbă religioasă

Mai multe persoane au luat parte la o slujbă religioasă din Galați, deși țara se află în izolare totală din cauza pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Virusul provenit din China evoluează într-un ritm îngrijorător în România, motiv pentru care Guvernul a decis izolarea totală. A fost de asemenea introdusă o ordonanță militară pentru a încerca să limiteze cât mai mult interacțiunile sociale.

Chiar și așa, foarte multe persoane ignoră regulile și sfaturile autorităților și aleg să își părăsească locuințele fără a avea motive întemeiate. Acest lucru duce la răspândirea în ritm alert a virusului.

Advertisment

În ultima ordonanță militară emisă, pe lângă alte măsuri, a fost decisă interzicerea participării la slujbele religioase, întrucât se dorește distanțarea socială pe durata pandemiei.

Advertisment

Oamenii au ignorat regulile impuse de autorități, participând la slujba religioasă

Într-un cămin cultural din localitate Munteni, județul Galați, a fost organizat evenimentul ortodox la care au participat zeci de persoane. Mai multe imagini au apărut pe rețelele de socializare, iar în urma întâmplării, polițiștii s-au autosesizat.

Astfel, oamenii legii au decis să aplice amenzi organizatorului și celui care a realizat fotografiile. În plus, a fost demarată o anchetă. În urma acestor lucruri, fotografiile au fost șterse de pe rețelele de socializare.

Ignorarea regulilor și a sfaturilor venite din partea autorităților este unul dintre motivele principale care au dus la situația curentă. Multe persoane nu tratează în mod responsabil această criză și își părăsesc domiciliile fără a fi necesar.

România se îndreaptă către Scenariul 4

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în România vor fi mai mult de 2000 de persoane infectate cu coronavirus, iar țara va trece în Scenariul 4 săptămâna viitoare.

În cazul în care se va întâmpla acest lucru, vor fi luate măsuri suplimentare de către autorități. De exemplu, doar pacienții cu simptome grave vor fi tratați la spitale, urmând ca ceilalți să fie tratați acasă, pentru ca sistemul medical să nu fie depășit de situație.

Totodată, ministrul crede că pandemia va atinge vârful evoluției la jumătatea lunii aprilie, urmând ca numărul de cazuri să treacă de 10 000. În plus, odată cu intrarea în Scenariul 4, tot personalul medical va fi testat. Ministrul a adăugat că vor fi aduse 8000 de paturi pentru a suplimenta capacitatea spitalelor de a interna pacienți infectați cu Covid-19.

Advertisment
Advertisment