Actualitate

În izolare filmele rămân un motiv de relaxare

Criticul de film, Irina Margareta Nistor aduce un strop de lumină în viața românilor aflați în izolare și le recomandă o serie de filme bune.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În cariera ei de translator la TVR Irina Margareta Nistor a tradus peste 3.000 de filme în perioada comunistă. Toate aceste filme au ajuns la noi în țară de peste granițe pe vremea răposatului de către cei care lucrau la Tarom, marinari și fotbaliști. Acestea erau categoriile de oameni care aveau dreptul pe timpul comunismului să iasă din țară.

Cu o experiență vastă în domeniu, Irina vă atrage atenție cu câteva titluri de filme, adevărate capodopere cinematografice.

Advertisment

Irina Margareta Nistor împarte din experiența sa cu cei aflați în izolare

Irina este foarte apreciată ca și critic de film și foarte cunoscută la nivel internațional. Ea vine cu recomandări deosebit de interesante în ceea ce privește lumea filmului. În perioada suntem obligați cu toții să stăm mai mult în casă până se reușește combaterea coronavirusului.

Advertisment

Doar filmele bune ne pot introduce într-un cadru plăcut și ne fac să uităm de probleme. Acesta este sfatul Irinei, care vine în sprijinul românilor cu detalii despre capodopere, demne de urmărit în perioada de izolare.

Pelicule de film de-a dreptul impresionante

„Iluzia cea mare„ este o capodoperă care vorbește despre libertatea de a interacționa cu diferite popoare dar și despre granițele formate între clasele sociale. Erich von Stroheim și Pierre Fresnay, alături de Jean Gabin pun piesa în valoare.

„Șoimul maltez„ pune în prim plan adevărata artă cinematografică.  Bogart, Mary Astor și Peter Lorre sunt cei care tensionează lucrurile dar într-un mod cu totul aparte.

„Ghepardul II„  un film Italian care ilustrează sfârșitul lumii încununată de rafinament istoric. Acțiunea are loc în Sicilia iar Burt Lancaster joacă în rolul prințului Salina. Tancredi este Alain Delon. Acesta se îndrăgostește de Angelica care joacă rolul lui Claudia Cardinale.

„Nașul„ un alt film Italian care întruchipează Mafia din America, condusă de Marlon Brando, Francis Ford Coppola. Un film despre lumea interlopă în care Al Pacino joacă absolut excepțional.

„Cartierul chinezesc„  este filmul care își desfășoară acțiunea în Los Angeles. Jack Nicholson joacă alături de Faye Dunnaway, deja cunoscută pe vremea aceea din „Bonnie și Clyde

„Annie Hall„ un film în care joacă Woody Allen și partenera sa încântătoarea, Diane Keaton. Este o comedie romantică, în care cele 2 gemene reușesc să îi împace pe părinți după ce aceștia nu s-au mai văzut de o lungă perioadă de timp.Întreaga acțiune a filmului întruchipează o serie de înșiruiri comice dar jucate în mod inteligent.

Advertisment
Advertisment