Actualitate

Statistică coronavirus – peste 10.000 de morți la nivel mondial

Situație cutremurătoare în Italia care pare să fie cea mai afectată țară până în prezent. Se înregistrează tot mai mulți morți din cauza coronavirusului

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Centrul de cercetare din cadrul Universităţți Johns Hopkins din Statele Unite face un anunț important. În Italia are loc un adevărat dezastru iar numărul deceselor este în continuă creștere.

Tot mai multe decese înregistrate pe teritoriul italian

Statisticile de azi, 20 martie arată că numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 10.030. Apar tot mai multe cazuri pozitive infestate cu acest virus în fiecare zi.

Advertisment

Până în prezent Italia are cel mai mare număr de morți, urmată de China, Iran, Spania și Franța. Deși în China numărul persoanelor depistate cu coronavirus a fost mai mare, decesele iau proporții duble în Italia.

Advertisment

Chinezii au înregistrat 81.199 de cazuri de îmbolnăvire în timp ce în Italia sunt doar 41.035, în Iran 18.407, iar în Spania 18.077. Din nefericire numărul morților s-a dublat într-un timp foarte scurt.

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus la nivel global a ajuns la 86.031. Chinezii se clasează pe primul loc cu având 71.264 de persoane vindecate. În Iran au scăpat de virus 5.979 de persoane, iar în Italia 4.440.

Bilanțul la nivel mondial nu stă deloc bine pentru că cifrele sunt în continuă creștere. Se pare că vârful pandemiei va fi atins curând și în România.

Joi s-au înregistrat în Italia a obținut un număr record de decese

Autoritățile din peninsulă au anunțat 427 de noi decese în doar 24 de ore. Armata s-a mobilizat rapid și a scos din oraș sutele de morți. Orașul Bergamo, este orașul unde au murit cei mai mulți oameni. Nu s-au mai făcut nici un fel de servicii funerare având în vedere numărul uriaș de decese.

Singurele vești bune au venit din China, unde foarte mulți oameni s-au vindecat iar în ultimele zile nu s-au mai înregistrat decese. Totuși se așteaptă un al doilea val de îmbolnăviri la nivel global.

Ministerul Sănătății din Iran, Kianush Jahanpur, spune că coronavirusul devastează țară. Oamenii de aici sunt foarte îngrijorați. Iranul este cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu, unde la fiecare 10 minute se înregistreză un deces. Situația este de-a dreptul cutremurătoare și nu se știe ce se va putea întâmpla pe viitor. Lucrurile se pare ca sunt tot mai grave dacă nu se va descoperi curând un antidot.

Advertisment
Advertisment