Actualitate

În Italia mor tot mai mulți doctori și preoți

În încercarea lor disperată de a ajuta oamenii atât preoți cât și doctori mor pe zi ce trece din cauza coronavirusului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandema de coronavirus a lovit dur Italia. Mii de oameni au murit printre care și 13 doctori și 18 preoți. Doctorii alături de asistente se lupta zi de zi să salveze viață oamenilor în timp ce preoții merg prin spitale pentru a le oferi alinare pacienților.

Cei mai mulți preoți au decedat în Bergamo, cea mai afectată zonă de epidemia cu coronavirus.

Statistica arată că sunt 10 preoți din Bergamo, 5 din Parma, 1 din Brescia, 1 din Cremona și încă 1 din Milano. Dintre aceștia a murit și fostul director general al spitalului Crema și un medic generalist din Bergamo. Doi dintre ei erau medici pensionari de 71 respectiv 73 de ani care s-au oferit voluntari. În Italia sunt la ora actuală.2829 de medici și asistenți infestați.

Advertisment

Datorită faptului că mor pe capete zi de zi nu se știe exact câți dintre ei mai sunt slujitori ai bisericii. Este foarte greu de ținut o statistică exactă în această perioadă în care în doar 3 zile au murit peste 2.000 de oameni.

Advertisment

La fel că medicii, preoții italieni se confruntă cu nenumărate cazuri în care sunt nevoiți să între în contact cu persoanele depistate pozitiv. Din nefericire aceștia sunt foarte expuși și prezintă un risc crescut de contaminare.

Ei consideră că este foarte dureros să privească zi de zi la sicrie și să vadă că sunt atât de neputincioși. Echipați cu mască, șapcă, mănuși, haină și ochelari de protecție, medicii fac eforturi foarte mari de a le fi alături însă de cele mai multe ori nu reușesc sa îi salveze.

Preoții și doctorii neputincioși în calea bolii

Oamenii nu pot fi salvați, cei mai mulți mor sub privirile lor disperate. În această încercare mor și preoți și doctori iar în urma lor rămâne disperarea.

Episcopul regiunii Bergamo, Francesco Beschi, este distrus sufletește când vede că mor mii de oameni din această regiune. Foarte mulți devin victime ale coronavirusului peste noapte. Nu mai este loc unde să pună sicriile iar oamenii sunt îngropați fără ceremonie religioasă, chiar și preoții.

Papa Francisc a făcut apel preoților să își găsească curajul de a merge aproape de suferinzi în aceste momente disperate. Acesta susține că epidemia de coronavirus vine ca o necesitate în toată lume. Motivul principal este că viața de familie și-a pierdut sensul și este momentul să o descoperim din nou.

În toate țările afectate oamenii sunt nevoiți să rămână în case, motiv pentru care au mai mult timp unii de alții.  Italia se află într-o situație critică pentru că aici s-au înregistrat cei mai mulți morți, adică 4.825 decese. Sunt deja 53.578 de persoane testate pozitiv iar numărul se pare că ia reale proporții. Dintre cei bolnavi doar 6.072 au avut șansa de vindecare.

Advertisment
Advertisment