Actualitate

În Blaj, circulația mașinilor va fi interzisă pe 1 și 2 mai

Autovehiculele nu vor putea circula în zilele de 1 și 2 mai, în urma deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență Blaj. 

În Blaj, circulația mașinilor nu va fi permisă pe 1 și 2 mai. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a hotărât să adopte unele restricții pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de primărie, printr-un comunicat.

Circulația rutieră, interzisă pe 1 și 2 mai

Că urmare a deciziei comitetului, nu va fi permisă circulația autovehiculelor, mașinilor, autoutilitarelor și motocicletelor în municipiul Blaj. Măsura este valabilă pentru zilele de 1 mai 2020 și 2 mai 2020, în intervalul orar 07:00-19:00.

Șoferii care vor încalcă această decizie vor fi sancționați cu avertisment sau cu amendă contravențională. Sancțiunea pentru nerespectarea măsurii se încadrează între 100 și 500 de lei.

Până acum, 21 dintre cei 45 de persoane infectate cu coronavirus de la Spitalul Municipal Blaj au fost externate. Trei dintre acestea au avut o stare ameliorată, fiind transferate la secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia. Ceilalți au plecat acasă, fiind vindecați.

Există și anumite categorii care sunt exceptate de la această măsură

Printre acestea se numără autovehiculele care aprovizionează unitățile de alimentație publică din municipiu. Bineînțeles, altele decât acelea în cazul cărora s-a luat măsură interzicerii activității în timpul stării de urgență.

Sunt exceptate și cele care oferă servicii de livrare agenților economici de pe raza municipiului Blaj cu activități industriale. Totodată, este permisă circulația rutieră a celor care se află în tranzit în Blaj, cu condiția de a nu a avea opriri programate.

Autovehiculele deținute de cetățeni cu domiciliul sau reședința în Blaj și care se întorc de la alte destinații din afară municipiului fac și ele excepție. Totodată, e valabil și pentru cei care se deplasează de la Blaj spre locul de reședința sau domiciliu din afară localității.

Este permisă și circulația celor care se deplasează în interes de serviciu. De asemenea, excepție de la decizia de restricție rutieră fac și autovehiculele care se deplasează ca urmare a unor urgențe medicale.

Pentru urgențe, fac excepție și autovehiculele de la Poliție, Jandarmerie, MApN, ISU, SMURD, Ambulanță, Spitalul Municipal, Primărie. De asemenea, se permite circulația în cazul altor furnizori de servicii publice.