Actualitate

Guvernul Ciuca isi asuma Certificatul Verde chiar daca va pica-n Parlament. Surse

Advertisment
Advertisement

Astăzi, certificatul verde pentru angajaţi ar trebui să capete o formă finală în coaliţia de guvernare, cel puţin aşa îşi doresc liberalii.

Intre timp Diana Sosoaca sustine intr-un live pe Facebook, ca acest fapt de asumare prin Ordonanta de Urgenta sau Hotarare de Guvern sunt total impotriva Constitutiei.

Advertisment

Tot ea explica ca degeaba ne-am putea bucura daca acest proiect de lege care ar putea pica in Parlament, deoarece conform informatiei pe surse, Guvernul poate trece peste acest lucru, dar neconstitutional.

Advertisment

Diana Sosoaca nu se opreste aici, pune in vedere faptul ca intr-o Stare de Alerta nu pot exista constrageri ale drepturilor si libertatilor mai mari decat intr-o Stare de Urgenta.

Apoi, trebuie ca proiectul să îşi urmeze cursul în Parlament.

Potrivit Constituției României, procedura Angajării răspunderii guvernului este una excepțională:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Advertisment
Advertisment