Actualitate

Groaznic. 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea

Problemele nu s-au terminat pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea. Procurorul cere să i se dea 12 ani de închisoare.

Elena Udrea e pur și simplu distrusă. S-ar putea să facă 12 ani de închisoare. Atât cere procurorul.

Groaznic. 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea

Nu mai doarme noaptea pentru că problemele fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, s-au acutizat. În dosarul finanțării ilegale a campaniei din 2009 procurorul cere 12 ani de închisoare. De ce este acuzată fosta blondă a lui Băsescu? De instigare la luare de mită şi spălare de bani. Dar asta nu e tot. Pentru că Udrea mai are încă o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Din fericire pentru ea, Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat pentru moment executarea acestei pedepse până se va rezolva problema legată de nelegalitatea compunerii completurilor de la ICCJ. În același dosar mai sunt inculpați Dan Andronic și fiica cea mare a lui Băsescu, Ioana. Aceștia sunt acuzați de corupție și fraude.

Ce a explicat Udrea

”În ceea ce priveşte infracţiunea de spălare a banilor, a cărei săvârşire mi se impută, precizez faptul ca am finanţat personal campania electorală din anul 2009, alocând sume totalizând peste 300.000 de euro. Veniturile personale şi ale soţului aferente anului 2009 mi-au permis această finanţare. Cred că sunt printre puţinii politicieni care au adus bani personali la campania electorală şi nu au plecat cu bani acasă (…) În ceea ce priveşte sursele de finanţare, doresc să subliniez faptul că niciodată nu s-a discutat despre exercitarea vreunui fel de presiune asupra reprezentanţii societăţilor comerciale.

Erau foarte multe persoane care doreau să se implice în finanţarea campaniei electorale”, a declarat Udrea. Fostul ministru al Turismului va fi judecată pentru instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte). La rândul său, Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Dan Andronic va fi judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

 

Tags