Actualitate

Gravidele din Suceava nu sunt primite în spitale

Situația din Suceava este una deosebit de gravă. Acolo sunt cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 din țară. Femeile gravide din localitate nu sunt primite în spitale și li se sugerează chiar să nască acasă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 continuă să facă victime în România. Cazurile de infectare se înmulțesc în fiecare zi. De asemenea, apar tot mai multe decese. Autoritățile iau măsuri pentru ca cetățenii să rămână în case.

O mare parte dintre cazurile depistate se află în Suceava. Astfel, orașul a intrat în carantină. Armata se asigura că lumea nu intră și nu iese din localitate, până când situația nu se ameliorează.

Advertisment

Gravidele din Suceava, aflate într-o situație disperată

Ioana, o femeie gravidă din orașul aflat în carantină, a spus că nu a fost luată nicio măsură pentru a o ajută. Mai mult, autoritățile i-ar fi sugerat să nască acasă, potrivit surselor mediafax.

Advertisment

În Suceava există puține spitale care pot prelua cazuri de urgență. Conform spuselor femeii, acestea nu mai fac față. Ioana a reușit cu greu să găsească o clinică privată unde să facă analizele de rutină.

Femeia a declarat că locuitorii din Suceava sunt priviți că niște “ciumați”. Aceasta a rugat autoritățile să redeschidă maternitatea. Ioana este însărcinată în 37 de săptămâni, are risc de naștere prematură și nu a mai fost la controale medicale din 3 martie.

Aceasta a găsit într-un final o clinică privată din Bistrița, după ce Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou s-a închis. De asemenea, și clinicile private din jur și-au suspendat activitatea.

Ioana spune că majoritatea spitalelor și clinicilor refuză să primească pacienți din Suceava, întrucât au risc mare de infectare cu coronavirus. Totodată, autoritățile i-au sugerat femeii să nască acasă.

Femeile însărcinate din Suceava fac apel la autorități

În timpul nașterii acasă, în lipsa personalului medical, se poate ajunge la complicații serioase atât pentru mama, cât și pentru copil. Femeile sunt însă ignorate de autorități.

Spitalele din Suceava le redirecționează către alte instituții, care spun că nu mai au suficiente locuri. Cadrele medicale le transmit femeilor să vină doar în momentul în care nasc.

Alți medici încearcă să scape de responsabilitate când sunt sunați de către femeile gravide. Aceștia le spun să sune la salvare, iar personalul medical de pe ambulanță “le va duce unde trebuie”.

Gravidele din Suceava speră acum ca autoritățile să ia măsuri pentru ca ele să poată naște în condiții de siguranță.

Advertisment
Advertisment