ActualitateTehnologie

Google Va Face o Schimbare Radicală

După multe testări făcute de-a lungul celor patru ani Google face un anunț important. Acesta face o mare surpriză publicului larg.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Google anunță că schimbă modalitatea de indexare, astfel că va indexa toate site-urile pornind de la versiunea mobilă a acestora. Până în prezent se obișnuia ca indexarea să fie făcută pornind de  la varianta pentru calculator.

Schimbarea făcută de Google un real ajutor

Google vine în sprijinul utilizatorilor care nu obișnuiesc să facă căutări de pe telefoanele mobile. Acest anunț cu referire la indexarea site-urilor este făcut în urma încheierii unei perioadei lungi de teste amănunțite.

Advertisment

În acest fel, se poate trece mai ușor la un index bazat pe variantele mobile ale site-urilor. Vestea bună este că un mare procentaj de site-uri a trecut deja la această indexare.

Advertisment

Noua schimbare va ajuta utilizatorii să navigheze mult mai ușor în mediul online folosind mobilul chiar dacă până acum o făceau mai des de pe calculator. Multe site-uri folosesc deja indexarea pentru varianta de mobil.

Schimbarea va avea loc oficial din septembrie 2020

Anul 2020 vine cu o schimbare Google ce are ca obiectiv modificarea obişnuinței de navigare a utilizatorilor, ce obișnuiesc să facă diverse căutări mai des de pe calculator decât de pe mobil.

Începând cu luna septembrie, toate site-urile vor fi indexate pe acest principiu. Google a schimbat deja prioritatea indexării către versiunile mobile încă de anul trecut.

După un proces lung și anevoios s-a luat o decizie finală ce vine cu multiple avantaje pentru utilizatori.
Toate site-urile vor fi indexate pe principiul mobile-first iar căutările se vor face foarte rapid pentru că se vor genera rezultate imediate.

Majoritatea site-urilor au versiuni mobile speciale, versiuni “responsive”, care schimbă layout-ul în mod automat, în funcţie de dispozitivul de pe care sunt accesate. Decizia Google va intra în vigoare în câteva luni. În acest timp, toate site-urile se vor pregăti pentru indexările ce au la bază principiul mobile-first.

Aceste schimbări reprezinta un sprijin de baza pentru utilizatori. Datorită faptului că tot mai multe persoane folosesc internetul de pe mobil, indexarea este bine venita.

Toate companiile vor trebui sa acorde prioritate optimizării site-urilor pentru mobil, pentru a se regăsi în primele căutări pe  Google.

Advertisment
Advertisment