Actualitate

Germania experimentează noul medicament minune împotriva coronavirusului

În octombrie anul trecut, când s-a imfectat cu coronavirus, lui Donald Trump i-a fost administrat un medicament minune împotriva bolii. Germania este prima țară care l-a comandat.

Noul medicament minune împotriva coronavirului, cum l-a numit Trump, a început să fie la mare căutare. Germanie e prima țară care l-a comandat.

Germania experimentează noul medicament minune împotriva coronavirusului

A funcționat ca remediu magic împotriva virusului și l-a salvat pe fostul președinte al Americii, Donald Trump. Acum acesta a început să fie folosit la scară largă, Germania fiind prima țară care l-a comandat. Potrivit ministrului Sănătății în acest moment Germania a achiziționat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro. Când Trump a primit tratamentul cu anticorpi, medicamentul se numea REGN-COV2 și era produs de firma Regeneron. Ministrul sănătății din Germania, Spahn, a mărturisit că acest medicament este un ajutor prețios, pentru că evită progresia gravă a virusului. „Lucrează ca o vaccinare pasivă. Administrarea acestor anticorpi în stadii incipiente poate ajuta pacienții cu risc crescut să evite o progresie mai gravă”, a declarat acesta.

Cocktail format din doi anticorpi

Tratamentul care a făcut lucruri senzaționale cu Donald Trump este, de fapt un cocktail format din doi anticorpi. Specialiștii spun că aceștia sunt preparați în laborator și au proteine de combatere a infecțiilor. Oamenii de știință precizează că anticorpii se prind de diferite părți ale proteinei spike a virusului și distorsionează structura celulei. Germania a luat această hotărâre după ce Pfizer-BioNTech a declarat o posibilă întârziere în livrarea flacoanelor de vaccin.

Acest tratament există și în România

Puțini sunt cei care știu că acest tratament despre care se spune că este ieșit din comun există și în România. Acesta se găsește la Institutul Matei Balș din București, însă nu se poate începe experimentarea pe bolnavi. Motivul? Nu s-a primit încă aprobare de la Agenția Națională a Medicamentului. Între timp, în România crește din ce în ce mai mult numărul celor infectați cu noul coronavirus.

Tags