Actualitate

ȘOC! Aproape s-au bătut, în Parlament! George Simion a sărit la gâtul lui Virgil Popescu: „Este vinovat, dacă nu complice”

Politicienii din România fac, din nou, înconjurul presei străine și asta după ce George Simion și Virgil Popescu aproape s-au bătut în Parlament. Cum explică ieșirea nervoasă?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Scena politică din România este destul de agitată în ultima perioadă, iar apogeul a fost atins în urmă cu puțin timp, atunci când George Simion a făcut un gest neașteptat la adresa lui Virgil Popescu, iar toată lumea ar fi crezut că sunt la doar un pas de bătaie. Iată de la ce a pornit totul.

Aproape s-au bătut, în Parlament! George Simion, liderul AUR, l-a îmbrâncit pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, în timp ce susținea un discurs în timpul moțiunii de cenzură. Liderul AUR a renunțat la dialog și a ales să treacă la fapte și, chiar la tribuna Parlamentului, l-a atacat pe ministrul Energiei Virgil Popescu. Mai mult decât atât, pe lângă îmbrânceli, cei doi și-au aruncat cuvinte dure.

Advertisment

Motivul pentru care George Simion l-a atacat pe Virgil Popescu

„A fost o răbufnire a mea. E prima zi când merg în Parlament după ce o lună şi ceva am mers prin ţară şi pe la românii din străinătate, care mi-au spus: ‘Faceţi ceva, domnule Simion. Nu putem să plătim facturile.’ Mi-au arătat taloane de pensie, 1.300, 1.500 de lei, facturi de 2.000 de lei, şi îl vedeam iarăşi pe ministrul Popescu, cum, cu aceeaşi limbă de lemn, spunea că el nu e vinovat.

Advertisment

De doi ani de zile se ocupă de energie (nr. Ministerul Energiei). De doi ani de zile auzim aceleşi scuze, că nu poate. De doi ani de zile, îl fac vinovat, eu personal, şi am multe indicii despre care vom discuta în seara asta, că omul acesta este vinovat, dacă nu complice la distrugerea sistemului energetic românesc”, a transmis George Simion, la Antena 3.

Aproape s-au bătut în Parlament! Președintele AUR, provocat de ministrul Energiei?!

„Asta îmi spunea ministrul Virgil Popescu: Hai, dă, loveşte-mă. Se aude în întregistrare dacă ascultăm atenţi. Nu am sărit niciodată calul, nu am făcut niciodată acel pas spre violenţă fizică, iar domnul Popescu, eu spunându-i că e hoţ, iar el spunându-mi că sunt prost…Noi suntem proşti de fapt, ne iau de proşti că plătim acele facturi, pentru care vinovaţi sunt ei: Virgil Daniel Popescu, Klaus Werner Iohannis, cei care au fost de acord cu această liberalizare, cei care sunt mână în mână cu mafia distribuitorilor de energie (…)

Nu i-am făcut nimic. Îmi pare rău de o secvenţă reprobabilă. El ţipa, zicea: Eşti prost. Eu ţipam şi ziceam: Eşti hoţ. Secvenţa asta nu trebuia să se întâmple. Mi-a mai spus ceva: Eşti rus. Şi eşti prost. Acum, eu am nişte probe pentru faptul că e hoţ, dar el, că sunt rus….Eu sunt născut în Vrancea, am copilărit în Bucureşti, în cartierul Dristor. Nu ştiu ce rus sunt eu”, a mai spus George Simion.

Virgil Popescu depune plângere penală împotriva lui George Simion

Totodată, în urma evenimentelor care s-au petrecut chiar în Parlamentul României, ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că va depune plângere penală împotriva lui George Simion. A făcut anunțul pe rețelele de socializare, acolo unde a mai transmis că violența verbală și comportamentul colegului său politician sunt inacceptabile.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru.

Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri „barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre.

Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv.

Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă”, a scris Virgil Popescu, pe rețelele de socializare.

Advertisment
Advertisment