Actualitate

Garda Forestieră a decis mărirea salariilor

România se află într-o stare dezastruoasă din cauza epidemiei cu noul coronavirus iar Garda Forestieră se gândește la binele propriu.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Oficialii de la Garda Forestieră se pare că sunt preocupați în această perioada de mărirea salariilor nu de protejarea mediului. Ei se gândesc că ar fi bine că salariile să fie majorate cu 15% acum când România se află într-o criză economică de mari proporții.

Garda Forestieră va primi majorarea de salarii din luna martie

Se pare că propunerea a trecut ușor de cei de la Ministerul Mediului. Garda Forestieră a fost înființată în urmă cu 5 ani. Misiunea lor de baza este aceea de a reduce defrișările ilegale. Se pare că niciodată nu a fost tăiat ilegal atâta lemn în ultimii 25 de ani.

Advertisment

După o perioada de 4 ani, statistica din luna decembrie 2019 arată că în România se taie în fiecare an un număr de 38,6 milioane de metri cubi de lemn. Această cifra este cu adevărat surprinzătoare.

Advertisment

Restructurarea guvernului se pare că a fost în favoarea lor. De la 1 martie 2020, angajații Gărzilor Forestiere se vor bucură din plin de o mărire de salarii deloc de neglijat, Ei vor primi în plus 15% așa cum se așteptau.

Având în vedere că salariile actuale se încadrează undeva între 5.000-6.000 de lei pe lună, acestea se vor majora semnificativ cu 15%.

La Garda Forestieră lucrează doar inspectori nu și pădurari

Garda Forestieră se află în subordinea Ministerului Mediului. Cei care lucrează în cadrul acestei Gărzi sunt în general inspectori care se ocupă de controlul situațiilor apărute, întocmirea raporturilor și analizarea acestora.

Până nu demult, Garda făcea parte din Ministerul Apelor și Pădurilor la Ministerul Mediului. De când PNL se află la putere, Guvernul s-a restructurat iar cu această ocazie, Garda Forestieră a trecut la Mediu.

În conformitate cu legea salarizării bugetare, adoptată de PSD în urmă cu 3 ani, Ministerul Mediului mărește salariile de atunci cu 15%. La baza acestei majorări stă munca deosebit de complexă pe care se presupune că o au de făcut angajații. Așa se explică salariile la care au ajuns în zi de azi.

La noi în țară există nouă Gărzi Forestiere. Acestea sunt poziționate în București, Brașov, Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Suceava și Timișoara.

La ora actuală în cadrul Gărzii Forestiere lucrează un număr de 900 de angajați. Ministerului Mediului riscă să fie tras la răspundere pentru aceste majorări la un număr așa de mare de oameni. Acum când România este preocupată de sănătatea oamenilor în plină criză de coronavirus nu este deloc necesară o asemenea majorare.

Advertisment
Advertisment