Actualitate

Franța își închide granițele. Al doilea val e mai rău decât primul

Potrivit declarațiilor oferite de Emmanuel Macron, Franța își închide granițele, începând de vineri, 30 octombrie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Al doilea val de coronavirus e mai rău decât primul, a spus președintele Franței. Țara își închide granițele începând de vineri, 30 octombrie.

Franța își închide granițele. Al doilea val e mai rău decât primul

Potrivit digi24.ro, Emmanul Macron a anunțat noul „lockdown” total în țară. Acesta va fi valabil cel puţin până la 1 decembrie. Macron le-a spus cetățenilor Franței că situația e foarte gravă în Franța, iar numărul cazurilor de coronavirus a atins cote alarmante. „Al doilea val de coronavirus pare să fie mai rău decât primul”, a anunţat preşedintele. Ce se va întâmpla de vineri? Vor fi închise granițele pentru toți cei care vin din statele din afara zonei Schengen. De asemenea, în acest moment sunt restricţii de călătorie între regiuni, iar barurile şi restaurantele vr fi închise.

Advertisment

Grădinițele și școlile vor rămâne deschise

Surprinzător pentru toată lumea însă, şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise. Nu același lucru nu este valabil pentru universităţi, care vor trebui să îşi închidă porţile. În aceste condiții, oamenii vor fi nevoiți să stea în case și să iasă din locuințe doar atunci când vor avea nevoie să meargă la cumpărături. De asemenea, francezii pot merge la medic și să facă o oră zilnic mișcare în aer liber.

Advertisment

De asemenea, dacă oamenii nu pot lucra de acasă, vor merge la serviciu. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă.

Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise. (…) Dacă peste două săptămâni vom avea situaţia sub control, vom putea reevalua lucrurile şi sperăm să redeschidem anumite magazine, mai ales în această perioadă atât de importantă, înaintea sărbătorilor de Crăciun a declarat Macron.

 

 

Advertisment
Advertisment