Actualitate

Fara Corturi și Rulote în Valea Cerbului

Campingul în această zonă a fost interzis, iar cei care nu vor respecta această regulă vor plăti amenzi de mii de lei. Decizia a fost luată după ce, în anii precedenți, turiștii au ridicat garduri în jurul rulotelor și au lăsat mizerie în jurul lor..

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În plus, resturile lăsate de turiști au dus la înmulţirea urșilor. Decizia interzicerii campingului pe Valea Cerbului – în apropierea cabanei Gura Diham – a fost luată de Consiliul Local Busteni.

Prin această decizie se va încheia o veche tradiție pentru mii de români care au ales să-și petreacă verile la poalele muntelui în corturi. Această decizie își propune – printre altele – să oprească numărul mare de urşi, atrași de rămășițele lăsate în urmă de turiș

Advertisment

Declaratii Primarie

Nae Savel, viceprimarul orașului Busteni a declarat că este vorba despre păstrarea unei zone curate, pentru că face parte din situl Natura 2000. Au existat şi cheltuieli aferente, însă nimeni nu a înțeles. Adică, unii, cu bună credință au menținut o stare de curățenie adecvată, alţii au lăsat în urmă o mizerie de nedescris.

Advertisment

Turistii nu au platit taxa de camping, ci au platit doar costurile pentru ecologizarea zonei. Autoritățile spun că modul în care unii dintre ei și-au amenajat corturile sau rulotele s-a aflat în limitele legii. Unii își îngrădeau zona cu caravana și au fost situaţii în care chiar începuseră să-şi cultive legume.

Interzicerea accesului cu rulote pe Valea Cerbului este susținută de localnici. Mulți se plâng că în zonă, vara, nu au putut respira din cauza fumului. În plus, gunoaiele lăsate marginea drumului erau în grămezi uriaşe.

Valea Cerbului este o zonă superbă, pitorească, unde grătarele, manelele, gunoaiele, nu-şi au locul. Cei mai mulţi turişti lasă în urmă mormane de gunoaie, poluând şi distrugând astfel natura.

Autoritățile doresc un turism civilizat pe Valea Cerbului și nu exclud în viitor amenajarea unui camping cu apă curentă și electricitate. Până atunci, cei care încalcă regulile riscă o amendă de până la 2.500 de lei. Turiştii care veneau foarte rar şi doar pentru o zi, nu au fost luaţi în calcul în şedinţa ce a avut loc la Primăria Buşteni.

Spațiu de camping european, contra cost

Se intenționează amenajarea unui spaţiu civilizat de camping, destinat doar rulotelor şi care să respecte anumite norme:

  • energie electrică
  • toalete ecologice
  • racordare la apă.

oate acestea vor fi evident supuse unor taxe, așa cum este peste tot în Europa.

Advertisment
Advertisment