Actualitate

Fără colinde de Crăciun! Cum se vor tăia porcii? Ce spune Raed Arafat.

Anul acesta, sărbătorile nu vor mai fi ce-au fost odată. Fără colinde de Crăciun, este sfatul lui Raed Arafat.

Advertisment

Ce se întâmplă cu petrecerile mult așteptate de Revelion? Raed Arafat ne dă un sfat: fără colinde de Crăciun.

Fără colinde de Crăciun! Cum se vor tăia porcii? Ce se întâmplă cu petrecerea de Revelion. Ce spune Raed Arafat.

Potrivit romaniatv.ro, Raed Arafat are un sfat pentru toți românii. Fără colinde de Crăciun, pentru că poate fi periculos să primiți colindătorii. Cât privește Revelionul, e foarte important să stăm cât mai mult acasă, pentru a nu ne trezi cu o explozie a cazurilor de coronavirus. „Chiar dacă este o tradiție, mersul din casă în casă crește riscul. Colindatul, pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți”, a declarat Raed Arafat.

Advertisment

Carnea de porc s-ar putea scumpi

Nu există interdicție la tăiatul porcilor, însă acest lucru trebuie să se facă tot în familie, iar pomana porcului să fie lăsate pentru anul viitor. Cât privește Revelionul din stradă, Raed Arafat, acesta spune că oamenii ar trebui să petreacă acasă.

Advertisment

„E important ca lumea să înțeleagă. La anul totul se va întoarce la normalitate. Putem pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care nu respectă, se pun pe ei în pericol și pe membrii familiilor lor. Putem să ne bucurăm foarte bine și de Anul Nou, respectând regulile”, a completat Raed Arafat. Din cauza pandemiei de coronavirus dar și a pestei porcine, carnea de porc s-ar putea scumpi. E adevărat că s-a ieftinit kilogramul de porc tradițional s-a ieftinit, însă carnea de Mangalița, mult căutată, se vinde mult mai scump.

Cârnații de Mangalița se vâdnd cu 70 de lei/kilogram

„Aici avem produsele ce tocmai au fost scoase de la saramură, la condimente. Au stat undeva la 7-8 zile, iar acum urmează să le scoatem și să le afumăm. Avem, după cum vedeți, cotlet, ceafă, piept, ciolane. (…) Aceștia sunt gustoșii cârnați de Mangalița. Sunt foarte bine căutați în perioada asta, ținând cont că e perioada sărbătorilor”.

Dacă celebrii cârnați de Mangalița se vând cu 70 lei, ceva mai scumpe sunt mușchiul și ceafa, adevărate delicatese pe masa de Crăciun: 80 de lei costa un kilogram. Ca să mai reducă din cheltuieli, mulți clienții aleg să cumpere porcul în viu.

„De exemplu, un porc, cum sunt ăștia de aici, sunt între 110-130 kg, ajunge la un preț de 2200-2600 de lei. Depinde acum, plus, minus 10 kg”, spun producătorii pentru kanald.ro.

 

Advertisment
Advertisment