Actualitate

Familia a fost reunită după 25 de ani

O fetiță nou-născută a fost luată de la familia ei pentru a fi dată celor din SUA.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La scurt timp după ce s-a născut Belle Barbu, familia ei a fost informată că are o afecțiune cardiacă care necesita îngrijiri medicale.

Când părinții lui Belle Barbu s-au întors la spital câteva zile mai târziu pentru a-și ridica fiica nou-născută, li sa spus că fiica lor a murit.

Advertisment

Cu toate acestea, Belle, care s-a născut prematur, dar sănătoasă la naștere, a fost de fapt răpită de la spital și dusă la un orfelinat de trafic de persoane, unde în cele din urmă a fost vândută unei familii din America.

Advertisment

Potrivit tinerei de 25 de ani, care a fost crescută în Wisconsin de familia ei adoptivă, dar a știut întotdeauna că este adoptată, în cele din urmă a descoperit adevărul cu ajutorul prietenilor, un test ADN și un grup Facebook care ajută copiii români adoptați să își găsească familia.

A aflat despre familia ei

Potrivit spuselor Bellei, în cele din urmă, ea a aflat că părinților ei, fermieri de clasă inferioară, care încă trăiesc fără apă curentă, li s-a spus adevărul despre soarta fiicei lor de către un muncitor la spital.

În ciuda faptului că știau că fiica lor este în viață, nu au fost capabili să o găsească.

“De un an m-au căutat, dar nu m-au putut găsi pentru că am fost adoptată în SUA”, a spus Belle Barbu.

Cazul fetei a captat în cele din urmă atenția Organizației Feroviare Subterane (OUR), o organizație nonprofit care își propune să pună capăt traficului de copii și sclaviei copiilor.

“Ei folosesc sistemul de orfelinat legitim, falsifică certificatul de naștere, îl trimit pe copil la un orfelinat, îl adoptă și fac o tonă de bani – în jur de 15.000 USD până la 20.000 USD un copil”, a declarat fondatorul organizației, Tim Ballard. „Un nou-născut este foarte valoros.”

Întâlnire cu cei dragi

După ce a auzit povestea tinerei și despre intenția ei de a călători în Italia, organizația a decis să ajute contribuind cu fondurile pentru călătorie.

De asemenea, s-a asigurat că sora Bellei, care locuia în Germania, dar nu-și permite să călătorească în Italia pentru reuniune, va fi și ea acolo.

“Nu am putut sta la gândul ca aceste surori să nu se poată reuni după un coșmar de 25 de ani din cauza banilor”, a explicat Ballard. „La NOI, asta ne propunem să facem. În primul rând, ne propunem să reunim victimele răpirii, victimele traficului de persoane, cu familiile pierdute. Așa că ne oferim voluntar pentru a acoperi aceste costuri. ”

La 14 noiembrie 2019, familia a fost într-un final reunită – un moment emoționant surprins pe cameră pe care Belle a descris-o drept „o asemenea binecuvântare”.

Explicând că nu-și poate imagina durerea prin care a trecut mama, Belle a spus: „Mama a crezut că am murit de mai multe ori în viața ei și totuși sunt în viață dându-i o îmbrățișare.

„A fost o astfel de binecuvântare și să știu că sunt încântați să mă vadă. Eram atât de fericită.”

 

Advertisment
Advertisment