Actualitate

Examenele de șoferi au fost suspendate în România

Din cauza epidemiei de coronavirus, examenele pentru permisele de șoferi nu vor mai avea loc pentru 30 de zile. Nu se știe exact când se vor relua examenele.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Viitorii șoferi nu știu până când este luată această măsură, țînând cont de situația extrem de delicată la nivelul țării. Activitatea de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, va fi anulată pentru o perioadă.

Atât proba teoretică cât și cea practică, se suspendă, începând cu dată de 17 martie 2020. Deocamdată aceste măsuri au fost luate pentru o perioadă de 30 de zile, dar s-ar putea ca perioada să se prelungească.

Advertisment

Examenele de șoferi nu mai au loc pentru o lună

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a luat această decizie astăzi 17 martie. Sunt șanse mari că perioada de suspendare să se prelungească având în vedere situația dată

Advertisment

În funcție de cum vor evolua lucrurile la nivel național se vor lua următoarele măsuri. Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate atunci când este posibil. Aceștia vor fi informați în timp util și vi se vor pune la dispoziție toate detaliile necesare.

Serviciile publice comunitare, sunt responsabile să afișeze toate informațiile de baza pe site-ul oficial. Noile decizii vor apărea și în mass-media, astfel încât fiecare să afle din timp care este perioada când se reiau activitățile în acest sens.

Se iau măsuri pentru evitarea aglomerării în cadrul serviciilor publice comunitare

Autoritățile iau măsurile necesare pentru a nu se forma o mare aglomerare la ghișee. De asemenea, se vor dezinfecta zonele și spațiile destinate publicului, pentru ca toată lumea să fie în deplină siguranță.

În acest fel, programul de lucru cu publicul din cadrul serviciilor publice comunitare teritoriale se va prelungi până la ora 19:00. În urma acestei măsuri se vine în sprijinul persoanelor și se evita riscul de contaminare.

Datorită situației extrem de dificile create de noul coronavirus, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor susține că până în 31 martie, înmatricularea mașinilor și preschimbarea permiselor de conducere se soluționează doar prin programări online.

Pentru că acest lucru să fie posibil, trebuie să accesați site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro  pentru a face o programare online. Verificați cu atenție informațiile disponibile acolo și urmați cu atenție instrucțiunile oferite.

Puteți face o programare online în doar câțiva pași evitând să mai stați la cozi interminabile pentru acest lucru. În perioada de criză cu noul coronavirus este important ca toate aceste măsuri să fie respectate cu maximă precizie.

Advertisment
Advertisment