Actualitate

Examenele de Licență se Vor Susține Online

În contextul epidemiei de coronavirus, Universitatea din București a decis organizarea examenelor de licență on-line.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Universitatea din București ia în considerare posibilitatea de a organiza atât licența cât și disertația prin intermediul mediului online.

Cei din conducerea universității fac eforturi susținute pentru a găsi o modalitate eficientă de finalizare a anului școlar și universitar.

Advertisment

Licența și dizertația vor avea loc online 

Cei care se află în anii terminali își vor încheia semestrul, într-un fel sau altul. S-au luat în discuție mai multe modalități până să se ajungă la o decizie finală. Se caută soluția cea mai potrivită care să le ofere posibilitatea susținerii examenele până la finele acestui an calendaristic.

Advertisment

Evaluarea Națională și Bacalaureatul sunt cel mai probabil amânate până în luna septembrie. Organizarea examenelor de licență și disertație se poate face și în mediul online. Experții fac studii amănunțite și caută modalitățile de testare cele mai eficiente în această situație de urgență.

Aceștia iau în calcul utilizarea platformelor securizate de testare standardizată și se vor face evaluări orale online. Profesorii din cadrul Universității din București au propus un model de reorganizare al examenului de Bacalaureat și al Evaluării Naționale de care ar trebui să se țină seama în acest context

Epidemia de coronavirus duce la amânarea examenelor de BAC

Dacă se decide că examenele de evaluare și de bacalaureat se vor organiza online cu siguranță se au în vedere modalități mult mai flexibile.

Și testele de certificare a competențelor de limbă străină se pot face online la fel cum și examinările pot avea loc la distanță în condițiile de față.

Se folosesc versiuni simplificate iar examenele vor avea loc pe grupe restrânse în decursul mai multor zile. În acest fel se respectă toate normele impuse iar întreaga activitate de testare are loc într-un cadru legal. Se caută o metodă utilă de evaluare a cunoștințelor și pentru cei care nu dețin tehnologia necesară.

Dacă nu se limitează răspândirea coronavirusului și implicit se ajunge la prelungirea perioadei de izolare se caută măsuri cât mai potrivite pentru elevi și studenți Pentru moment va continua activitatea de educație online. În aceste clipe sănătatea noastră a tuturor ocupă un loc primordial. Trebuie să stăm cât mai mult în casă pentru a ne proteja.

Cel mai probabil data examenelor finale va fi amânată undeva pentru la toamnă. Experții în știință au ajuns la concluzia că nu ar fi corect să anuleze anii de studiu, pentru doar câteva luni. Este bine de știut că cei care se află în anii terminali nu vor trebuie să mai asimileze și restul programei care nu a fost predată. Toate aceste materiale nu vor mai face parte din programa de examinare.

Advertisment
Advertisment