Actualitate

Este total interzis să faci asta! Raed Arafat, anunț pentru absolut toți românii: Oamenii să fie foarte atenţi

Advertisment
Advertisement

Raed Arafat a lansat recent un nou avertisment petru români. Astfel, șeful DSU le recomandă oamenilor să nu cumpere medicamente din locații precum tarabele, deoarece nu sunt sigure și ar putea să le facă mai mult rău decât bine.

Avertisment de ultim moment de la Raed Arafat! Nu faceți acest lucru. Poate afecta grav sănătatea

Raed Arafat a explicat vineri, 5 noiembrie, că piața antivirală ilegală a intrat în atenția polițiștilor, care iau măsuri pentru a o combate.

Advertisment

„Piaţa antivirală ilegală clar este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziţia de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenţia la următorul lucru nu este fenomen nou, este un fenomen foarte vechi. Cutia este identică cu cutia originală, conţinutul este zero, dar mai mult, conţinutul poate să fie chiar şi periculos pentru sănătate. S-ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină, cu altceva. Se ştie acest mod de falsificare.

Advertisment

Oamenii să fie foarte atenţi, medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, a declarat Raed Arafat.

România se află într-o situație foarte dificilă

Având în vedere ceea ce se întâmplă în România din cauza valului 4 al pandemiei, Raed Arafat se arată sceptic cu privire la revenirea la normalitate începând de anul viitor. Declarațiile acestuia au venit în contextul în care șeful DSU a fost întrebat cum vede anul 2022, pe baza unui material publicat de Reuters care spunea că primele țări care vor ieși din pandemie vor fi SUA, Marea Britanie, Portugalia și India.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noștri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific – care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a șansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecție sută la sută – rămâne vaccinarea soluția optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toți acest efort”, a răspuns șeful DSU, Raed Arafat.

 

 

Advertisment
Advertisment