Actualitate

Este strigător la Cer. Cât costă hrana unui bolnav de coronavirus

Așa ceva cu siguranță doar în România se poate întâmpla. Câți bani i se alocă unui bolnav de coronavirus pe zi pentru mâncare.

Suntem de râsul lumii. S-a aflat care este suma pe care Ministerul Sănătății a alocat-o unui hranei unui bolnav de coronavirus.

Este strigător la Cer. Cât costă hrana unui bolnav de coronavirus

A venit momentul adevărului. S-a aflat în sfârșit cât costă hrana unui bolnav de coronavirus pe zi. A povestit totul însuși managerul Institutului Matei Balș, Beatrice Mahler. ”Am văzut în spaţiul public diverse discuţii despre câţi bani sunt alocaţi pentru alocaţia de hrană a fiecarui bolnav. Consider că şi la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse. Conform alocării bugetare (HG 851/2018)… Adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienţilor. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun. Sunt 15 lei/zi pentru pacientul care are şi diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”, a spus medicul.

Alocația de hrană este insuficientă

Pe de altă parte, Beatrice Mahler a menționat că Institutul Marius Nasta are bucătăria proprie, cu personal propriu. În plus, banii sunt cheltuiți așa cum se cuvine… ”Deşi la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă. Mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai! Trebuie găsite soluţii astfel ca spitalele să primescă mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor. Iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere ca atât calitatea, cât şi cantitatea să fie în acord nevoia pacientului”, a mai menționat medicul