Actualitateinfo

Este incredibil așa ceva. Ce pensie a primit Regele Mihai. Nu îi ajungea nici de…

A fost plâns de milioane de români când a trecut la cele veșnice. Acum s-a aflat ce pensie a primit Regele Mihai de la statul român.

Niciodată nu s-a gândit nimeni la așa ceva. Ce pensie a primit Regele Mihai de la guvernul român.

Este incredibil așa ceva. Ce pensie a primit Regele Mihai. Nu îi ajungea nici de pâine

Una dintre cele mai importante figure ale României, Regele Mihai a fost iubit de toți românii. Din păcate însă, pensia pe care acesta o primea de la statul român s-a aflat recent. Majestatea Sa primea o sumă care nu-I ajungea nici de pâine pentru o lună: 1000 de lei. Cel care a dezvăluit adevărul despre veniturile Regelui a fost Ion Tuca, directorul Casei Regale a României. E foarte adevărat că Majestatea Sa avea proprietăți și de acolo existau o serie de alte venituri. Care, se pare că se ridicau la suma de 22.000 de euro lunar. Însă cheltuielile pentru Casa Regală sunt imense.

Cea mai mare sumă provenea de la Peleș și Pelișor

Banii cei mai mulți proveneau de la Peleș și Pelișor, care au fost închiriate pentru suma de 12000 euro lunar. Și tot pe Valea Prahovei, Casa Regală ar fi încasat și alte chirii a căror valoare se ridică la suma de 6000 de euro. E vorba de două hoteluri de la Stăvilar, dar și pensiunea Cutitul de Argint și hotelul Bastion. Numai că sumele acestea au fost impozabile. Mai mult decât atât, tot Casa Regală era obligată să întrețină proprietățile pe care doar le avea în folosință, dar nu îi aparțineau. Cum este cazul Palatului Elisabeta din București. Tot directorul Ion Tuca a menționat că întreținerea acestuia se ridica la 5.000 de euro pe lună. Acesta a mai adăugat că pe lângă pensia de 1000 de lei Majestatea Sa Regele Mihai mai avea o indemnizație de fost șef de stat de 4.000 de lei și una de membru al Academiei Române de 2.000 de lei.