Actualitate

Elevii contestă decizia Ministerului de a începe cursurile online

Consiliul Național al Elevilor consideră că această măsură este una discriminatorie, sute de mii de elevi din România neavând acces la internet.

Advertisment
Advertisement

Școlile din România au fost închise în data de 11 martie, ca urmare a evoluției pandemiei de coronavirus. Cursurile au fost reluate începând de miercuri, desfășurându-se în mediul online.

Elevii contestă decizia Ministerului Educației

Consiliul Național a Elevilor și-a exprimat miercuri nemulțumirea față de măsura luată de Ministerul Educației. Reprezentanții elevilor declară că sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale ori la internet. Ca atare, aceștia nu pot să ia parte la cursurile online.

Advertisment

Chiar și așa, Ministrul Educației și Cercetării a aprobat un Ordin de ministru conform căruia elevii sunt obligați să participe la aceste cursuri. Astfel, Consiliul Național al Elevilor consideră că factorii decizionali nu au reușit să asigure un cadrul legal care să permită cumpărarea unei infrastructuri necesare.

Advertisment

În plus, sursa citată e de părere că această decizie este una „profund discriminatorie”. Elevii atenționează că aceasta facilitează comiterea unor abuzuri, precum utilizarea absenței ca formă de corecție.

Cursurile s-au reluat miercuri

Activitatea din toate școlile a fost reluată conform structurii anului școlar. Comunicarea se va desfășura prin intermediul aplicației Zoom. Elevii claselor terminale au la dispoziție cursuri prin intermediul programului Teleșcoală. Acestea por fi vizionate pe postul de televiziune TVR2.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar din București a vorbit și despre contactul profesorilor cu elevii. Acesta a declarat că în momentul actual există infrastructura necesară astfel încât lecțiile să se desfășoare normal, cel puțin la nivelul Capitalei.

Nelu Tătaru a informat că la sfârșitul lunii mai, școlile ar putea să își reia activitatea. Chiar și așa, va fi nevoie de anumite precauții și proceduri speciale pentru a se asigura siguranța. Se va ține cont de numărul de elevi, de numărul de schimburi de la școală și de purtarea măștilor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat și el că în situația în care numărul de cazuri de infectare va scădea, se va decide relaxarea restricțiilor după data de 15 mai.

Advertisment
Advertisment