Actualitate

O nouă lovitură pentru Elena Udrea! Câți ani de închisoare riscă în continuare?

Elena Udrea primește o nouă lovitură, căci riscă să primească o nouă pedeapsă cu închisoarea. Câți ani riscă fostul politician?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

După ce a fost arestată în Bulgaria, Elena Udrea riscă să primească o nouă lovitură. Fostul Ministru al Transporturilor a avut o înfățișare în fața judecătorilor de peste graniță, căci a început procesul de extrădare în cazul condamnării de șase ani pe care confidenta lui Traian Băsescu a primit-o în cadrul dosarului Gala Bute. În același timp, însă, Elena Udrea riscă să primească o nouă lovitură de proporții.

În același timp în care în Bulgaria se decidea extrădarea Elenei Udrea, în România avea loc o nouă înfățișare în procesul care vizează dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din 2009. Amintim că în același dosar este inculpată și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte. Dacă fostul ministru al Transporturilor n ua fost prezent în sala dejudecată, căci a avut termen într-un alt proces, Ioana Băsescu a venit în fața judecătorilor.

Advertisment

O nouă lovitură pentru Elena Udrea! Câți ani de închisoare riscă în continuare?

În primă instanţă, Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani, în ceea ce privește finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din anul 2009. Așadar, pe lângă cei 6 ani de închisoare cu executare pe care i-a primit Elena Udrea în dosarul Gale Bute, fostul politician riscă să primească acum o nouă lovitură, căci la pedeapsa deja primită s-ar mai putea adăuga încă 8 ani.

Advertisment

Ioana Băsescu nu a scăpat basma curată din acest proces și riscă să primească 5 ani cu executare, deși instanța a amânat până în luna mai să ia orice decizie. Elena Udrea rămâne în arest preventiv, au decis definitiv, joi, judecătorii din Bulgaria. Curtea a confirmat tot ce s-a decis în primă instanţă la Blagoevgrad.

Advertisment
Advertisment