Actualitateinfo

E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu

Obișnuit cu luxul toată viața, fiul lui Nicolae Ceaușescu, Valentin, abia dacă mai iese din casă.

Ce se întâmplă cu fiul lui Nicolae Ceaușescu. Ce pensie are Valentin și unde își duce zilele.

E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu

La 73 de ani, Valentin Ceaușescu trăiește viața la care nu s-ar fi gândit niciodată. Băiatul fostului dictator Nicolae Ceaușescu locuiește împreună cu soția și fiica într-o casă pe care i-a dat-o socrul său. Sursele spun însă că acesta refuză din ce în ce mai mult să iasă din casă. În ceea ce privește pensia, aceasta este de tot râsul, ținând cont de faptul că Valentin a lucrat la Institutul de fizică atomică.

„Are o pensie de aproximativ 2.000 de lei, iar când fosta soție a cerut să rămână în casa sa din București, a fost nevoit să se mute cu Roxana (actuala sa soție), iar socrul său i-a dat o vilă lângă Bucureşti. Nu a avut niciodată sume mari de bani așa cum credeau oamenii, dar când a văzut că pierde toate procesele, inclusiv banii, s-a retras din toate. Acum nici nu vrea să iasă din casă ”, a declarat pentru Libertatea un prieten apropiat al lui Valentin Ceaușescu.

A vândut tablourile pe care le-a moștenit ca să trăiască

Și mai dureros pentru Valentin Ceaușescu este faptul că pentru a reuși să se descurce a fost obligat să vândă tablourile de familie. Acestea au fost confiscate după căderea regimului comunist și ulterior recuperate. Potrivit evz.ro, este vorba de 42 de tablouri pe pânză și carton, dar și gravuri, obiecte de argint și porțelan. Picturile au fost semnate de cele mai mari nume, precum Tonitza, Alexandru Ciucurencu dar și George Petrașcu și Theodor Pallady. Valentin Ceaușescu este singurul dintre copiii lui Nicolae și ai Elenei Ceaușescu care mai trăiește. El acceptă cu greu să dea un interviu și are doar un mic cerc de prieten, dintre cei cu care a lucrat.